Hírek

Megidézzük a Pesti Vigadó békebeli báljait és múltját!
2018. 10. 30.
Megidézzük a Pesti Vigadó békebeli báljait és múltját!
Megidézzük a Pesti Vigadó békebeli báljait és múltját!

Megnyitott a Múlt-Idő című kiállítás.

"... hisz hogyan is feledhetné egy ifjú szív, hogy hol bálozhatott először, hogyan is feledhetné egy házaspár, hogy hol is találkozott először?!"

Idén tavasszal felhívásunkban fotó és fénykép beküldésre bíztattuk látogatóinkat, hogy megtudjuk, milyen emlékeket őriznek az épület kapcsán. A fényképek mellett kiállításunkra tárgyi emlékek is felajánlásra kerültek, jelentős többségük az épületben megvalósuló bálokhoz kapcsolódik, így került jelen tárlatunk középpontjába a Pesti Vigadó, mint báli helyszín.

A még teljesebb kép bemutatása érdekében a beérkezett dokumentumok mellett bemutatásra kerülnek további emlékek is. Az érdeklődők a teremben megtekinthetik a XIX. század báljaiban használt eszközöket, megismerkedhetnek a XX. század első harmadának báli előkészületeivel, vagy éppen az 1935-ös Katolikus Bálon résztvevők öltözékével.

Múlt-Idő című időszakos kiállítás a Pesti Vigadó Idővonal című állandó épülettörténeti kiállításunkhoz kapcsolódva valósult meg.

Nyerjen bepillantást a múltba, a téritésmentesen látogatható kiállítás által, 2018. október 29. és 2019. január 6. között.