Foglalkozások

Foglalkozások

A Vigadó Galéria foglalkozásainak elsődleges célja a köznevelésben megvalósuló művészeti nevelés kiegészítése, az intézmény kiállításaihoz és épületéhez szervezett, rendszeresen megrendezett közművelődési programok, valamint művészeti és művészetpedagógiai foglalkozások által.

Az intézménybe ellátogató fiatalok a Pesti Vigadó különleges tereiben és kiállításain változatos tanulási formákon keresztül ismerkedhetnek meg a művészetek számos területével, a Pesti Vigadó aktuális tárlataival, a művészettel nevelés eszközei által. Az intézmény emellett ismeretterjesztő, kompetenciafejlesztő füzetek és csapatépítő feladatok segítségével az épület játékos felfedezését is lehetővé teszi különböző korosztályok számára.

A Pesti Vigadó foglalkozásainak célja az, hogy közelebb hozzák a művészetet a gyermekekhez, miközben fejlesztik a résztvevők esztétikai érzékét, elősegítik kreativitásuk kibontakozását, és nyitottabbá teszik őket a világra és a művészetekre. Amellett, hogy célunk a kiállított alkotások befogadása és megértése, a kiállítás mondanivalójának közös feldolgozása, foglakozásainkon lehetővé válik az elmélyülés, az alkotói szabadság megélése, a művészettörténeti, kultúrtörténeti, történeti ismeretek közvetítése, a kortárs művészet sajátosságainak és a képértelmezési technikáknak a megtanítása.

Kapcsolat:

Kiállításszervezési Csoport

06 (1) 328-3333

galeria@vigado.hu

Felfedezőfüzetünk a 10-16 éves korosztály számára kínál izgalmas feladatokat az épület felfedezésére. A füzet segítségével a hozzánk ellátogató csoportok kalandos utazáson vehetnek részt, amely során bejárhatják a Pesti Vigadó izgalmas tereit és zugait, miközben rejtvényeket és rejtélyeket fejthetnek meg. Csapatépítésre fel!