Foglalkozások

Élménypedagógiai programok

A Vigadó Galéria foglalkozásainak elsődleges célja a köznevelésben megvalósuló művészeti nevelés kiegészítése, az intézmény kiállításaihoz és épületéhez szervezett, rendszeresen megrendezett közművelődési programok, valamint művészeti és művészetpedagógiai foglalkozások által.

I. ÉPÜLETFELFEDEZŐ FOGLALKOZÁS

Ajánlott korosztály: 6-12 évesek
Létszám: osztály / csoport (max. 30 fő)
Időtartam: 90 perc
Foglalkozás ára: 400 Ft/fő

A foglalkozáson való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, a választott időpontot megelőzően minimum két héttel. Jelentkezés a foglalkozásokra.

A foglalkozás során régmúlt korokba utazunk, meséket szövünk és felfedezünk, együtt ismerjük meg a Pesti Vigadó izgalmas múltját! Az órán a város és az épület történeteit idézzük fel, találkozunk a Redoute és a Vigadó egykori látogatóival, rácsodálkozunk a helyszín jeles eseményeire, tesszük mindezt a gyerekek interaktív, játékos bevonásával. A gyönyörű Feszl-palota egyes tereinek bejárása után a művészi önkifejezésnek is utat engedünk: közösen alkotjuk meg saját, személyre szabott „pop-up Vigadónkat".

II. SZÍNRE SZÍNT

Művészetpedagógiai foglalkozás Kárpáti Tamás CREDO című kiállításához.

Ajánlott korosztály: 6-10 évesek
Létszám: osztály / csoport (max. 30 fő)
Időtartam: 90 perc
Foglalkozás ára: 600 Ft/fő, mely a foglalkozás díját és a kiállításra váltott kedvezményes belépőjegyet is tartalmazza.
A foglalkozás május 6. és július 19. között kérhető. 

Ki is a képzőművész? Mit fejezhetnek ki az alkotások? Mit jelenthetnek a színek? Kárpáti Tamás képzőművész kiállításához szervezett művészetpedagógiai foglalkozásunkon ilyen kérdésekre keressük a választ. Színekből olvasunk, és mi magunk is a színek részeivé válunk, hogy a foglalkozás végén közösen alkossuk meg saját színuniverzumunkat.

A játékos, kreatív feladatok során a gyerekek számára lehetőség nyílik színérzékük és a színlátásuk fejlesztésére, a képzőművészethez-, és az alkotásokhoz kapcsolódó fogalmak megismerésére, kreativitásuk és kézügyességük kibontakoztatására.

Kapcsolódó tantárgyak: rajz és vizuális kultúra, technika és életvitel, osztályfőnöki

Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy a foglalkozáson festékkel dolgozunk, így a legnagyobb odafigyelés ellenére is lehetséges a ruházat koszolódása. Kérjük, lehetőség szerint a gyerekek olyan ruhában érkezzenek, amelyet nem sajnálnak!

A foglalkozáson való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, a választott időpontot megelőzően. Jelentkezés a foglalkozásokra

***

Az intézménybe ellátogató fiatalok a Pesti Vigadó különleges tereiben és kiállításain változatos tanulási formákon keresztül ismerkedhetnek meg a művészetek számos területével, a Pesti Vigadó aktuális tárlataival, a művészettel nevelés eszközei által. Az intézmény emellett ismeretterjesztő, kompetenciafejlesztő füzetek és csapatépítő feladatok segítségével az épület játékos felfedezését is lehetővé teszi különböző korosztályok számára.

A Pesti Vigadó foglalkozásainak célja az, hogy közelebb hozzák a művészetet a gyermekekhez, miközben fejlesztik a résztvevők esztétikai érzékét, elősegítik kreativitásuk kibontakozását, és nyitottabbá teszik őket a világra és a művészetekre. Amellett, hogy célunk a kiállított alkotások befogadása és megértése, a kiállítás mondanivalójának közös feldolgozása, foglakozásainkon lehetővé válik az elmélyülés, az alkotói szabadság megélése, a művészettörténeti, kultúrtörténeti, történeti ismeretek közvetítése, a kortárs művészet sajátosságainak és a képértelmezési technikáknak a megtanítása.

Kapcsolat:

Kiállításszervezési Csoport
06 (1) 328-3333
galeria@vigado.hu

Jelentkezés a foglalkozásokra

Értékelő kérdőív pedagógusoknak

- Felfedezőfüzet: Pillantson bele a kiadványba! 

A felfedezőfüzet a 10-16 éves korosztály számára kínál izgalmas feladatokat az épület megismerésére. A füzet segítségével a Pesti Vigadóba látogató családok, csoportok kalandos utazáson vehetnek részt, bejárhatják a épület izgalmas tereit és zugait, miközben rejtvényeket és rejtélyeket fejthetnek meg. „Pincétől a padlásig" kalauzoljuk körbe a látogatókat az ingyenes kiadvánnyal, és avatjuk be őket az épület múltjának és jelenének érdekességibe.