Kiállítás 2019.04.10. - 2019.05.26.
"Grafikus design”

Jegyárak

800 Ft

Válogatás a XXI. Tervezőgrafikai Biennálé alkotásaiból és „Bauhaus 100” plakátkiállítás

A hazai vizuális kommunikáció legújabb eredményeinek seregszemléje 21. alkalommal került megrendezésre a 2017-2018 között készült alkalmazott grafikai alkotásokból, amelynek válogatását mutatja be a Pesti Vigadó a közönségnek.

PROGRAMAJÁNLÓ: BUDAPEST100 - A BAUHAUS NYOMÁBAN
Május 4-én és 5-én ingyenesen látogatható a Grafikus design – Válogatás a XXI. Tervezőgrafikai Biennálé alkotásaiból és a Bauhaus100 plakátkiállítás című tárlat, továbbá neves európai designcégek és magyar formatervezők munkáiból, lakberendezési tárgyaiból, textiljeiből és kortárs ékszereiből válogathatnak az érdeklődők.

A XXI. Tervezőgrafikai Biennálé a műfaj aktuális állapotáról tudósít a hazai kommunikációs designban és a funkcióra irányuló vizuális művészetekben. A rendezés és a kiállításon szereplő művek kiválasztása azt a koherens vezérelvet juttatja érvényre, amely az intellektuális fogalmak szemléletes képi redukciójával képes intenzíven hatni az érzékelésre.


Olajos Mária Csenge: Bauhaus100

A grafikus design történelmi hagyományai előtt tiszteleg a tárlat „Bauhaus 100” tematikájú kamarakiállítással, amely a plakát műfajában idézi meg a centenáriumát ünneplő művészeti intézmény pedagógiai eszmeiségét és ízlésformáló szellemiségét. A magyar plakátművészek 2019-ben készült műveit első ízben láthatja a nagyközönség.

Keppel Márton művészettörténész

Szervező: MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat, Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Tervezőgrafika Szakosztálya

A kiállítás látogatható 2019. április 10. és május 26. között.

További információ

Helyszín

Vigadó Galéria - Földszint A Pesti Vigadó földszinti kiállítótere a Vigadó Galéria eredeti otthona. bővebben a helyszínről