Koncert 2018.05.12. 16:00
„Szomszédolás” Bartók nyomában

Jegyárak

1.900 Ft, 2.200 Ft
6.500 Ft, 7.500 Ft

Magyar, szlovák és román népzene és néptánc

A sorozat szerkesztő-műsorvezetője: Solymosi Tari Emőke
 

Timár Táncegyüttes, Tündök Zenekar

Kacsó Hanga Borbála (ének)

Balogh Kálmán (cimbalom)

Hangszeres szólisták

Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar

Szent István Király Oratóriumkórus

Vezényel: Soltész Éva és Záborszky Kálmán


Szeretne közelebb kerülni a zene, a tánc és a társművészetek varázslatos világához? Szeretné, ha gyermeke életét is gazdagítanák művészeti élmények?

A Pastorale című különleges összművészeti sorozat 1997 óta több mint 220 nagy sikerű program során igyekezett kulcsot adni a közönségnek a művészetek kincsesházához. A változatos, egyedi módon szerkesztett, magas színvonalú előadások – melyeket a művészekkel folytatott beszélgetések, valamint filmrészletek és vetített képek is gazdagítanak – a kisiskolás gyerekektől a dédszülőkig minden korosztálynak maradandó élményt nyújtanak.

2018-ban a sorozatnak immár harmadik alkalommal nyújt pazar helyszínt a Pesti Vigadó Díszterme. Februárban Donizetti Szerelmi bájital című vígoperája nyújt nemes szórakozást Horváth Zoltán rendezésében, kiváló énekesek tolmácsolásában, mesélő közreműködésével. Márciusban a sokarcú klarinétot és rokonait mutatjuk be színes programmal, e hangszerek fiatal virtuóza, Horváth Péter főszereplésével. Áprilisban a mindössze 20 esztendős, de már nemzetközi hírű zongoraművész, Berecz Mihály és muzsikustársai kápráztatják el a közönséget, ezúttal két francia mester, Debussy és Ravel muzsikájával. Májusban Bartók nyomába eredve „szomszédolunk”, azaz gyönyörködünk a magyar, a szlovák és a román népzene és néptánc világában, no és persze a mindig felvillanyozó Timár Táncegyüttes és a varázslatos hangú Kacsó Hanga Borbála produkcióiban. Valamennyi előadás közreműködője a Magyar Örökség Díjas, Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet viselő Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar, Záborszky Kálmán, Ménesi Gergely és Horváth Gábor vezényletével. Az előadások csodálatos színfoltjait jelentik a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak balett-produkciói. A közönséget a szerkesztő, Solymosi Tari Emőke zenetörténész kalauzolja az izgalmas szellemi utazásokon.  

2018-ban is szeretettel várjuk a kedves közönséget, ifjakat és örökifjakat egyaránt!  

További információkért és jegyvásárlásért látogasson el a Zuglói Filharmónia weboldalára

A Pastorale sorozat teljes kínálata ITT érhető el.

Jegyárak

1.900 Ft, 2.200 Ft
6.500 Ft, 7.500 Ft

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről