Koncert 2018.07.26. 19:00
A Nemzeti Ifjúsági Kórus bemutatkozó koncertje

Jegyárak

Díjtalan belépés

A karnagyok és a kórustagok egyaránt remélik, hogy produkciójukkal maradandó művészi élményt nyújtanak a közönségnek.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus megszervezésére a Kodály-emlékév alkalmából a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete (Kecskemét) kapott lehetőséget. A fővédnökséget Kodály Zoltánné Péczely Sarolta asszony vállalta. A felhívás a jelentkezésre 2017. december 16-án, Kodály Zoltán születésnapján jelent meg.  A két itthon és nemzetközileg is elismert karnagy, Erdei Péter és Nemes László Norbert mintegy kétszeres túljelentkezés mellett választhatta ki a kórus tagjait a 2018. július 15-e és 28-a közötti kéthetes programra.  


Erdei Péter

Az első hét az intenzív felkészülésről szól, majd közvetlenül ezt követően a kórus a két ősbemutatót is tartalmazó repertoárt egy öt koncertből álló turnén mutatja be a közönségnek. A turné állomásai: Keszthely, Bécs, Galánta, Budapest, Kecskemét. 


Nemes László

A 63 fős kórus elnevezésében szereplő nemzeti jelző nemcsak azt jelenti, hogy a Kárpát-medence minden részéből érkeznek énekesek, hanem egyúttal a magas minőségre való törekvést is jelzi. 

A Nemzeti Ifjúsági Kórus az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jöhetett létre. 

Szervező: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézet

A koncert téritésmentesen látogatható, de előzetes, online regisztrációt igényel. 

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről