Koncert 2018.11.18. 19:00
Bartók Táncegyüttes 60.

Jegyárak

3.000 Ft

Jubileumi Gálaest

A Timár Sándor által 1958-ban alapított Bartók Béla Táncegyüttes idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Az Együttes a magyar néptánc és népzene megújulásának műhelye, a táncházmozgalom bölcsője, majd annak bázisa lett évtizedeken át. Ebből a szellemi műhelyből indultak el azok, akik ma is a szakma legrangosabb képviselői.

A 70-es évektől kezdve ebben a műhelyben kísérte figyelemmel és segítette Timár Sándor művészi, pedagógiai és gyűjtőmunkáját Martin György, Kallós Zoltán, Csoóri Sándor, Nagy László és más jeles alkotók.

Jubileumi Gálaestük bemutatja a Timár műhely jelentőségét és hatását a magyarországi néptánc mozgalomra. Zenészek és táncosok mesélnek arról, hogyan élték meg ezt a történelmi korszakot.

A műsorban fellépnek: a Sebő Zenekar, a Muzsikás és a Jánosi Zenekar, ifjabb Csoóri Sándor és fiai, legrangosabb zenészeink Virágvölgyi Márta vezetésével, Sebestyén Márta, a Tordasi Pillikék, a Cédrus Táncegyüttes, a Bartók Táncegyüttes és a Timár Együttes.

Műsorvezető: Sebő Ferenc

Rendező: Timár Böske

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről