Idegenvezetés 2019.05.18. 14:30
Családi épületséta 10 éves kortól

8. Nyitott Ház | Felfedezzük a Vigadót! 

Frissen megjelent épületfelfedező kiadványunkkal barangoljuk be a Pesti Vigadó épületét a 8. Nyitott ház alkalmával. A programra szeretettel várunk 10 éves kor feletti gyermekeket szüleikkel, kísérőikkel együtt, előzetes regisztrációt követően. Felfedezzük a Vigadót! című foglalkoztatófüzetünk segítségével megismerkedünk a Pesti Vigadó és elődje, a Redoute történetével, legjelentősebb eseményeivel és izgalmas rejtélyeivel. A túra során találkozhatunk Ferenc Józseffel és feleségével, Sisivel, Kossuth Lajossal és Liszt Ferenccel, és megtudhatjuk, mi köze van az épülethez Árpád vezérnek, Álmosnak, Kondnak és Töhötömnek. Választ keresünk arra is, mi dolga volt itt Deák Ferenc szobapincérének, és hogyan kapcsolódunk a repülés történetének egyik nagy mérföldkövéhez.

A séta során szó esik a korabeli közlekedésről, legendás bálokról, de még fényűző koronázási ünnepségről és pusztító árvízről is. Több mint 150 éven utazunk át túránk során, miközben meséket és képeket értelmezünk, kiállítást nézünk, táncrendet hajtogatunk és felfedezzük az épület apró, de csodaszép részleteit.

Másfélszáz évnyi időutazás a Pesti Vigadó hat emeletén: ki tart velünk?

A program időtartama: kb. 70 perc

Résztvevők száma: max. 35 fő

A programra történő regisztrációnál kérjük, hogy a résztvevő gyerekek számát jelöljék. Gyermekenként +1 fő kísérővel vagy akár kísérő nélkül is lehet részt venni a sétán.

A REGISZTRÁCIÓ MÁJUS 3-ÁN 10:00-KOR INDUL!

8. NYITOTT HÁZ | 2019. MÁJUS 18-ÁN!

Családi épületséta 10 éves kortól

Helyszín: Pesti Vigadó

Időpont: 14:30-15:40

Előzetes, online regisztrációt igényel

Helyszín

Vigadó A Főváros szívében található Vigadó termei külsős partnerek számára is igénybe vehetők. Legyen szó koncertről, kiállításról, bálról, konferenciáról, diplomáciai, protokolláris vagy üzleti jellegű reprezentatív eseményről, a Vigadó számos rendezvény méltó helyszínéül szolgálhat.