Koncert 2018.08.26. 19:30
Mátyás király korának zenéje

Jegyárak

2.900 Ft

Mátyás 560/ 575 - Mátyás király igazi reneszánsz, humanista uralkodóként nyitott volt más országok kultúrájának megismerésére és meghonosítására udvarában. 

A királyi udvarban a művészetek között a zene is kiemelkedő szerepet kapott a mindennapokban. Hunyadi Mátyás a kontinens legjobb hangszerjátékosait, komponistáit igyekezett szerződtetni palotájába. E kiváló uralkodót második feleségével, Beatrix királynéval kötött házassága – aki maga is a hárfa avatott játékosa volt – csak megerősítette ebben a törekvésében.

Ezekben az évtizedekben Európa a zenészeit a burgundi udvarból importálta. A zeneszerzők ezt a zenei stílust másolták és ötvözték saját országuk zenéjével. Az akkori Magyarország Beatrix királyné itáliai származásával szerencsés helyzetbe került. Egyszerre volt jelen a németalföldi, az itáliai és hazai impresszió. Ezeknek a hatásoknak szép együtt csengésével szólalnak meg Pietro Bono, Pierre Vidal, Johannes Stocken, Clemens non Papa és a kor más zeneszerző óriásainak művei a Custos Consort tolmácsolásában.

Közreműködők:

Custos Consort régizene együttes tagjai:

Király Nóra – középkori hárfa, ének

Szászvárosi Sándor – viola da gamba

Tokodi Gábor – lant

Sipos Csaba – ütőhangszerek


Szervező: Gingo Arts

Helyszín

Déli terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Déli terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről