Kiállítás 2017.10.21.
Miniképek – Képpárok

Jegyárak

800 Ft

A Magyar Festészet Napja  történetének szerves része a Miniképek kiállítás, melyre évről-évre mintegy száz festő kap meghívást, akiknek egy 20 x 20 cm méretű (vászon) képet kell készítenie. 

A koncepció kezdettől fogva az, hogy a kiállítás széles kitekintésben mutasson be festői törekvéseket, magas művészi minőséggel.  A szemléletbeli és technikai sokféleség látványos eseménnyé teszi a kiállítást, melynek indulása óta Zöld Anikó festőművész a kurátora.

Eddig több kiállítóhelyen volt látható a kiállítás, s ebben az évben két helyszínen rendezhető meg, a Vigadó Galériában és a Vizivárosi Galériában. Az így biztosított terek lehetőséget adnak arra, hogy az eddigi koncepción kis módosítás történjék. Ezúttal minden résztvevő két képet állít ki, s  a kiállítások Képpárok címet kapták. A két kép festése összetettebb alkotói feladat, a két képnek lehetnek összefüggései vagy éppen ellentétei. A két kép mélyebben fejezhet ki egy-egy festői programot. 

Szervező: Magyar Festészet Napja Alapítvány

Támogatók: Magyar Művészeti Akadémia, Belváros-Lipótváros V. kerületi Önkormányzat

Helyszín

Vigadó Galéria - Alsó szint A Pesti Vigadó Alsó szintjén található kiállítótér a Földszinti kiállítótérrel együtt és önállóan is igénybe vehető. bővebben a helyszínről