Koncert 2018.02.18. 16:00
Szerelmi bájital

Donizetti vígoperája - Pastorale 2018 - Családi sorozat a Pesti Vigadó Dísztermében, 7-től 107 éves korig. Zene, tánc, kép – életre szóló élmények, értékes ismeretek, közös öröm az egész családnak! 

Szerkesztő – műsorvezető: Solymosi Tari Emőke


Adina: Szakács Ildikó

Nemorino: Yanis Benabdallah

Belcore: Gaál Csaba

Dulcamara: Szüle Tamás

Gianetta: Baján Zsuzsanna

Közreműködnek a Szent István Király Szakgimnázium ének szakos hallgatói

Rendező: Horváth Zoltán

Rendezőasszisztens: Hajdu Beáta és Hajdu Mariann

Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar

Vezényel: Horváth Gábor                                                    


Szeretne közelebb kerülni a zene, a tánc és a társművészetek varázslatos világához? Szeretné, ha gyermeke életét is gazdagítanák művészeti élmények?

A Pastorale című különleges összművészeti sorozat 1997 óta több mint 220 nagy sikerű program során igyekezett kulcsot adni a közönségnek a művészetek kincsesházához. A változatos, egyedi módon szerkesztett, magas színvonalú előadások – melyeket a művészekkel folytatott beszélgetések, valamint filmrészletek és vetített képek is gazdagítanak – a kisiskolás gyerekektől a dédszülőkig minden korosztálynak maradandó élményt nyújtanak.

2018-ban a sorozatnak immár harmadik alkalommal nyújt pazar helyszínt a Pesti Vigadó Díszterme. Februárban Donizetti Szerelmi bájital című vígoperája nyújt nemes szórakozást Horváth Zoltán rendezésében, kiváló énekesek tolmácsolásában, mesélő közreműködésével. Márciusban a sokarcú klarinétot és rokonait mutatjuk be színes programmal, e hangszerek fiatal virtuóza, Horváth Péter főszereplésével. Áprilisban a mindössze 20 esztendős, de már nemzetközi hírű zongoraművész, Berecz Mihály és muzsikustársai kápráztatják el a közönséget, ezúttal két francia mester, Debussy és Ravel muzsikájával. Májusban Bartók nyomába eredve „szomszédolunk”, azaz gyönyörködünk a magyar, a szlovák és a román népzene és néptánc világában, no és persze a mindig felvillanyozó Timár Táncegyüttes és a varázslatos hangú Kacsó Hanga Borbála produkcióiban. Valamennyi előadás közreműködője a Magyar Örökség Díjas, Nemzeti Ifjúsági Zenekar címet viselő Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar, Záborszky Kálmán, Ménesi Gergely és Horváth Gábor vezényletével. Az előadások csodálatos színfoltjait jelentik a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak balett-produkciói. A közönséget a szerkesztő, Solymosi Tari Emőke zenetörténész kalauzolja az izgalmas szellemi utazásokon.  

2018-ban is szeretettel várjuk a kedves közönséget, ifjakat és örökifjakat egyaránt! 

További információkért és jegyvásárlásért látogasson el a Zuglói Filharmónia weboldalára

A Pastorale sorozat teljes kínálata ITT érhető el.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről