Koncert 2019.03.25. 19:30
Hangverseny a Mennyországról

Jegyárak

Jegy: 2.500 Ft
Bérlet: 8.000 Ft

Sapszon bérlet / 3

Miként Haydn Teremtés című oratóriuma, Britten 1937-ben írt kantátája is a teremtést megelőző káosz felidézésével indul. A folytatásban azonban nem az innenső, hanem a túloldali világ eseményei tárulnak fel, középpontban a főangyalokkal, elsősorban Mihály arkangyallal. A kompozíció eredetileg egy rádiójáték kísérőzenéje volt, narrátorral, prózai szereplőkkel, szólistákkal, kórussal, zenekarral. Britten később fontolóra vette, hogy elkészíti a darab koncerttermi változatát, ám ez nem történt meg. 1956-ban egyes részletei megszólaltak koncerten, de a teljes darab csak jóval Britten halála után, 1989-ben, az Aldeburgh Fesztiválon hangzott el. Magyarországon nemrégiben Pad Zoltán vezényletével hangzott el első ízben és ezúttal is ő vállalkozik e különleges kompozíció elvezénylésére.

B. Britten: The Company of Heaven – kantáta

J. Haydn: Heiligmesse, B-dúr, Hob.XXII:10

Vezényel: Pad Zoltán

Közreműködik:

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara

Kautzky Armand (narrátor)

Szervező: Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Jegyvásárlás

Hangversenyeink diák- és nyugdíjas látogatóink részére 20 % kedvezménnyel, fogyatékkal élők számára egységesen 800 Ft-ért látogathatók.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről