Koncert 2019.09.22. 19:30
“Sem emlék, sem varázslat” - Zenei időutazás

Vida Mónika Ruth gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson. 

A koncert alkalmával a művésznő a múlt időskáláján végighaladva bemutatja a komolyzene nagyjait és a szerző egy-egy jellegzetes alkotását, melyek mind Istent dicsőítik és a szeretet erejével lelki és szellemi boldogságot sugároznak. 

Műsor:

Johann Sebastian Bach: c-moll partita no.2. BWV826

Ludwig van Beethoven: f-moll zongoraszonáta op.57. no.23. (Appassionata)

Liszt Ferenc: Spanyol rapszódia S.254, R.90

szünet  


Sergei Rachmaninov: b-moll zongoraszonáta op.36. no.2.

Maurice Ravel: Gaspard de la nuit (Ondine - Le gibet - Scarbo)

Igor Stravinsky - Guido Agosti: Firebird

A műsor szakmailag, technikai felkészültség és érzelmi igénybevétel szerint is vizsgálva egy rendkívüli összeállítás. Képviselete a valódi komolyzenének, a magyar, fiatal tehetség erejének, a keresztyén értékrendnek, hazaszeretetnek és Isten dicsőítésének. A művésznő a múlt időskáláján végighaladva bemutatja a komolyzene nagyjait és a szerző egy-egy jellegzetes alkotását.

A művésznő:

Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban, és több ázsiai országban is. Országos és nemzetközi sikereit követően mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában. Röviddel ezután Kínában debütált a Shanghai-i világkiállításon. Azóta többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora, orgona - és kamarazene versenyeknek. Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián. Kamarazenei együttesével, a Trio Energico-val is gyakran lép fel itthon és külföldön egyaránt.
Legutóbb a Coimbra Zongora Világtalálkozón nyert Liszt-díjat, és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért. 

A hangverseny szervezője a StanD in AVE Music Management Agency

Jegyvásárlás

Helyszín

Északi terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Északi terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, könyvbemutatók, sajtótájékoztatók, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről