Koncert 2017.08.21. 19:30
A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekarának Kodály-hangversenye

A Kodály-emlékprogram keretén belül 2017. augusztus 21-én este a Magyar Művészeti Akadémia székházában, a Pesti Vigadóban hallható először a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekarának hangversenye. 

A két hangversenyből álló projektre összeállt zenekar tagjai többségében az Erdélyben működő zenekarokból érkeznek, úgy mint a Kolozsvári Filharmónia Zenekara, a Kolozsvári Magyar Opera Zenekara, a Kolozsvári Román Opera Zenekara, a Marosvásárhelyi Filharmónia Zenekara, a Nagyváradi Filharmónia Zenekara, a Szatmári Filharmónia Zenekara, vagy a Csíki Kamarazenekar, de Újvidékről is érkezik tag, a Kotor Art Fesztiválzenekarból. A meghívott művészek közül többen Nyugat-Európában is komoly karriert futottak be, valamint olyan világhírű kamaraegyüttes tagjai, mint a Tiberius Kvartett. 

Program

Kodály Zoltán: Marosszéki táncok

Páva-variációk

Psalmus Hungaricus

Előadják:

Kiss B. Atilla – tenor

Magyar Rádió Énekkara

Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara

Vezényel: Medveczky Ádám

 

A koncert a Kodály Program keretén belül kerül megrendezésre.

 

További információkért kérjük, látogasson el a Magyar Művészeti Akadémia weboldalára.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendezvényre szóló valamennyi hely betelt, ezért a regisztrációt lezártuk.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről