Kiállítás 2018.02.23.
A Lourdes-i Keresztút szobrainak fotókiállítása

Jegyárak

800 Ft

Maria De Faykod alkotásai

 

2008 februárjában volt 150 éve, hogy a Pireneusokban fekvő Lourdes melletti barlangban a kis Soubirous Bernadettnek megjelent a „fehér hölgy”, azaz Szűz Mária. Erre az évfordulóra, éppen tíz éve készült el a Lourdes-i Kegyhely megrendelésére, sok ország zarándokainak anyagi felajánlásából Maria de Faykod 17 stációból álló monumentális Lourdes-i Keresztútja. Az átlényegített márványszobrok a krisztusi szenvedés és feltámadás felfoghatatlan misztériumát közvetítik, reményt és erőt adnak mindenki számára.

„Soha nem fogom elfelejteni azt az akaratlanul ellesett pillanatot, amikor lourdes-i zarándoklatunk során megláttam, ahogy egy tolószékben ülő fiatal fiú alig mozgó, béna karjával centiméterről centiméterre haladva közelíti, majd megérinti Jézus kezét Maria de Faykod Lourdes-i Keresztútjának egyik stációjánál. Az a fiú ott – egészen biztos voltam benne – elérte az Istent.”

Felemelő, szép feladatot vállalt magára a Béres Alapítvány, amikor két évvel ezelőtt elhatározta, hogy ezt a rendkívüli hatást kiváltó szobor-együttest Magyarország lakosai számára is megismerhetővé teszi. A Lourdes-i Keresztutat alkotójuk által készített művészi fotókon, nagyméretű vászonnyomatokon mutatjuk be. A fotókiállítás ez idáig számos rangos helyszínét bejárta Magyarországnak, mindenütt nagy sikert aratott. Nagy öröm, hogy az MMA támogatásával a Pesti Vigadóban a főváros közönsége is találkozhat vele.

Béres Klára

a Béres Alapítvány elnöke

Helyszín

Fogadótér A Pesti Vigadó földszintjén található Fogadótér sajtótájékoztatók, könyvbemutatók kedvelt helyszíne. bővebben a helyszínről