Koncert 2017.04.12. 19:30
A sarkkör hangjai

Jegyárak

3.900 Ft, 4.600 Ft

A Lappföldi Kamarazenekar koncertje 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programja.

A Lappföldi Kamarazenekar 1972-ben jött létre. Az együttes nemcsak Finnország, hanem az európai kontinens legészakabbi zenekara. Az 1996 óta a hegedűművész és karmester, John Storgårds művészeti vezetésével dolgozó csapat Finnország és az északi régió területein kívül fellépett már a londoni BBC Proms, az ausztriai Karintiai Nyár és az algériai Nemzetközi Zenei Fesztivál eseményein.

A Lappföldi Kamarazenekar nevéhez számos finnországi premier fűződik, mások mellett Aulis Sallinen, Pehr Henrik Nordgren, Bent Sørensen és Dave Maric darabjait mutatták már be. Kalevi Aho Rituals című darabjának felvételét 2009-ben a Finn Rádió az év lemezének választotta.

Olyan nagyszerű szólisták vendégeskedtek az együttes koncertjein, mint Soile Isokoski, Håkan Hardenberger, Christian Tetzlaff, Nicholas Daniel, Nicholas Kraemer, Piers Adams, Colin Currie és Sabine Meyer.

Műsor:

Debussy: Négy prelűd zongorára (Sven Birch zenekari átirata)
Merikanto: Arioso (ugor eredetű népdal nyomán)
Edith Canat de Chizy: Lands away – vonós hangszerekre és cimbalomra
Kodály Zoltán: Adagio (Sulyok Imre zenekari átirata)
Kalevi Aho: 14. szimfónia, „Rituals”

Közreműködik:

Szalai András – cimbalom
Vezényel és hegedűn közreműködik: John Storgårds


Jegyárak: 3.900 Ft, 4.600 Ft
Jegyvásárlás

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről