Koncert 2017.04.10. 19:30
Ayane Imai és Souhei Yamagami koncertje

Jegyárak

1.500 Ft

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programja a Pesti Vigadóban

Ayane Imai szoprán énekesnő Hokkaidóban született, tanulmányait Szapporóban, Pécsett és Budapesten végezte. Fiatal kora ellenére máris igen sokoldalú előadóművész, a budapesti közönség láthatta és hallhatta őt kortárs operában (Eötvös Péter: Lady Sarashina) és az itáliai korai barokk meghatározó mestere, Antonio Cesti darabjában is (Orontea).

Utóbbiban Ámort alakította, egy kritikusa szerint „olyan bájjal, szeretetre méltó huncutsággal és mozgáskultúrával játszotta be az operát, hogy Orontea mellett az előadás igazi főszereplőjévé vált” (Malina János). Az Eötvös-opera címszerepének zeneileg kifejezetten nehéz szólamát „bravúros biztonsággal hozta, és volt ereje a színészi megjelenítéshez is” (Fehér Elephánt).

Több versenyen szerepelt sikerrel: döntős volt a csehországi Žďár nad Sázavou-ban megrendezett nemzetközi énekversenyen, harmadik lett a Nakata Yoshinao-dalversenyen, a Hokkaidói Főiskola diákversenyén pedig első helyezett volt. A Liszt Ferenc Zeneakadémián Meláth Andrea irányításával képezte tovább magát.

Közreműködik:

Ayane Imai – szoprán
Souhei Yamagami – zongora


Jegyvásárlás

Helyszín

Déli terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Déli terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről