Koncert 2017.09.28. 19:30
Bodrogi Éva, Lachegyi Imre és Szászvárosi Sándor Telemann-koncertje

Jegyárak

3.500 Ft

Georg Philipp Telemann minden idők legtermékenyebb zeneszerzője volt: több mint 3000 kompozíciót hagyott az utókornak

Jóllehet ezek fele sajnos napjainkra elveszett, fennmaradó műveinek ihletettsége és gazdagsága a mai hallgatót is lenyűgözi. Bach és Händel tagadhatatlanul zseniális munkássága mellett e méltatlanul kevésbé favorizált zeneszerző halálának 250 éves évfordulóját ünnepli Szászvárosi Sándor, Bodrogi Éva és Lachegyi Imre közös koncertje a Vigadóban.

A műsor Telemann világi és egyházi műveiből ad gyönyörködtető válogatást, így az 1725/1726-os egyházi év két, szoprán hangra íródott kantátája mellett blockflötére, viola da gambára és zenekarra írt kettősversenyt, és korhű hangszereken előadott kvartettet is hallhat a közönség. A fellépő művészek a hazai historikus zenejátszás nemzetközileg jegyzett, kiemelkedő egyéniségei, akik valódi szenvedéllyel hozzák közel a hallgatóhoz Telemann műveinek szépségét és pompáját.

Helyszín

Déli terem A Pesti Vigadó II. emeletén található Déli terem kiváló helyszínt biztosít kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről