Koncert 2017.07.15. 20:00
Budapest Gálakoncert

Klasszikus zenei előadás, operett és balett elemekkel

A Budapest Gálakoncert egyedülálló sokszínűséggel vonultatja fel a magyar zenekultúra meghatározó műfajainak legismertebb darabjait.

Felcsendülnek a leghíresebb magyar vonatkozású klasszikus örökzöldek, a 19. század történelmét idéző operett irodalom fülbemászó dallamai és a szintén magyar zenei hagyomány részét képező cigányzene is. A Gálakoncert betekintést ad az 1800-as évek végén indult „zenei forradalom” hatásába, az akkoriban született cimbalom – magyar népi hangszer – iskola hatására született interpretációkba is, és választ ad arra a kérdésre, hogy miért vonzotta és ihlette meg évszázadokon át egy földrajzilag kis ország a világ számos kitűnő zeneszerzőjét. Színpadra lépnek a világhírű Budapesti Operettszínház szólistái és Balettkara, valamint a Duna Szimfonikus Zenekar.

További időpontok:

2017. július 15.

2017. augusztus 19.

2017. augusztus 26.

 

Jegyvásárlás az alábbi oldalon keresztül lehetséges.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről