Ismeretterjesztés 2018.05.05. 11:00
FabLab WorkShop

Jegyárak

Díjtalan belépés!
Nincs regisztráció

7. Nyitott Ház | Fesztivál - A workshop a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében szerveződik, ahol a FabLab innovációs műhellyel közösen lehet hagyományos és digitális gyártástechnológiák alkalmazásával egy teljes kis várost felépíteni.

A FABLAB BUDAPEST egy nemzetközi hálózat részét képező nyílt innovációs műhely; egy közösségi kezdeményezés, ahol bárki hozzáférhet olyan technológiákhoz, melyek korábban csak ipari körülmények között voltak elérhetőek, és része lehet egy közösségnek, melyben megoszthatja ötleteit és inspirálódhat. Egy inspiratív, alkotó tér, ahol ötletek születnek és valósulnak meg, mindenki tanulhat és taníthat. 


Fotó: Eftimia Diera

A FabLab azonban nem csak egy nyitott műhely, alapvetően non-profit célokkal, mint a technológia demokratizálása, a DIY (do it yourself – csináld magad!) és az open knowledge elvek és mozgalmak hirdetése, terjesztése, hanem egy magasan képzett szakértői gárdát összefogó szervezet is.

Fotó: Rácmolnár Milán

Szeretnék, ha az emberek úgy gondolnának a FabLab-re, mint a szabadidő eltöltésének egy értelmes és hasznos módjára, mely alternatívát tud nyújtani a moziba, színházba, kiállításra járás mellett.

MIRE KÉSZÜLJENEK A LÁTOGATÓK?

Biztosan minden korombeli emlékszik a régi faépítő játékokra. A Pesti Vigadó azzal keresett meg minket, hogy ilyen régi fajátékok felhasználásával találjunk egy egész napos foglalkozást, amibe be tudjuk vonni a látogatókat. A fa játékok egy tavalyi önkéntes napon kerültek a Pesti Vigadóba, mely során a Vigadó munkatársai egy óvoda belső tereit tették szebbé a gyerekek számára. Ezek a játékok szépek és tartósak, de mára már meglátszik rajtuk az idő nyoma. A célunk az volt, hogy a FabLab-ban megtalálható hagyományos és digitális gyártástechnológiák segítségével a játékokat helyben felújítsuk. Digitális technológiák közül lézergravírozást és fóliavágást használunk majd, amivel épülethomlokzatokat gravírozunk az építőelemek felületére, így fel lehet majd építeni egy kicsi várost, ahol természetesen a Pesti Vigadó épülete is megtalálható lesz. Mindenki, aki részt vesz a felújításban a saját kockáján a kézjegyét is ott hagyhatja majd. Remélem, hogy a közös munka eredményeként a Pesti Vigadónak sikerül visszajuttatni a felújított játékokat az óvodába.” – mesélte Pap Dávid, a FabLab Budapest ügyvezetője a vele készített interjúban.

Fotó: Eftimia Diera

Megjelent a Pap Dáviddal késztett interjú!

A 7. Nyitott Ház workshopjai a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében szerveződnek, ahol a FABLAB, továbbá a MÜSKINN alkotói egész nap várják a Pesti Vigadóba érkezőket.

***

7. NYITOTT HÁZ  |  FESZTIVÁL MÁJUS 5-ÉN!

Helyszín

Makovecz terem A Pesti Vigadó IV. emeletén található Makovecz terem kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák számára ideális választás. bővebben a helyszínről