Koncert 2018.06.21. 19:30
Három Folyó Ifjusági Zenekar, Pittsburgh (USA)

Jegyárak

1.000 Ft

A Pittsburghi Szimfonikus Zenekar egykori két lelkes tagja által alapított Három Folyó Ifjúsági Zenekar majd félévszázados működése során a zeneszerető és zeneértő generációk egész sorát nevelte ki. Vezetőjük, John Wilcox számára ez a koncertkörút lesz a zenekar élén eltöltött több mint 2 évtized zenei munkásságának a megkoronázása, s egyben befejezése is.

Dvorak: Karneváli nyitány

Bartók: I. zenekari szvit (2. és 3. tétel)

Enesco: I. román rapszódia

szünet

Dvorak: 8. szimfónia

Az amerikai Pennsylvania államban található Pittsburgh három folyó találkozására épült, innen a zenekar elnevezése.  Az „acélváros” az USA 20. legnagyobb települése, lakossága elővárosaival együtt ma meghaladja a 2,6 millió főt. A Pittsburghi Szimfonikus Zenekar egy-kori két lelkes tagja, Phyllis Susen és Bernard Z. Goldberg alapította a Három Folyó Ifjúsági Zenekart 1974-ben, 13-18 éves középiskolás diákok zenei együtteseként.

Az alapítás óta eltelt 44 évben a zenekar folyamatosan és látványosan fejlődött, más helyi formációkkal való összeolvadások révén mára a zeneszerető és zeneértő generációk egész sorát nevelte ki. A Pittsburghi Szimfonikus Zenekarral való szoros együttműködésnek köszön- hetően a fiatal zenészek a szakma legnagyobbjainak irányítása alatt dolgozhatnak.

A 2018-ban első nemzetközi hangversenykörútjára vállalkozó zenekar tagjait fogadják olyan szeretettel, mint amilyen lelkesedéssel és kemény munkával készültek ők is Prágát, Bécset és Budapestet magába foglaló európai bemutatkozásukra.

Vezetőjük, John Wilcox olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Antal Doráti, vagy Mstislav Rosztropovits, a neves amerikai karmester számára ez a koncertkörút lesz a zenekar élén eltöltött több mint 2 évtized zenei munkásságának a megkoronázása, s egyben befejezése is.

Szervező: 

CMI - Concert Masters International, Budapest

ACFEA Tour Consultants

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről