Koncert 2017.10.21. 19:30
Illényi Katica: Tango Classic Koncert

Jegyárak

4.500 Ft; 6.500 Ft; 8.500 Ft; 10.500 Ft

Az előadás tematikája a kortárs és klasszikus zenei tangó.

Illényi Katica Artisjus és Liszt-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze a XX. század tangó zeneművészetének olyan meghatározó és kiemelkedő műveit adja elő mint például Astor Piazzolla argentin zeneszerző Négy Évszak Buenos Airesben (The Four Seasons of Buenos Aires) című négy tételes műve. Piazzolla szerzeményei mellett elhangzanak Jacob Gade, Angel Villoldo, Richard Galliano és a Piazzola tanítvány Saul Cosentino világhírű darabjai. Külön érdekessége a koncertnek, hogy magyar szerzők – többek között Ábrahám Pál, Kolta Lajos -  a műfajban írt dalai is hallhatóak lesznek.

“A koncertre készülés jegyében elkezdtem argentin tangó táncot tanulni. Megértettem, hogy miért olyan népszerű ez a stílus. A zenével szinte együtt úszik a test. Gyönyörű férfi-nő kapcsolódás. Alázat és szenvedély. Zenében és táncban is. ” – meséli Illényi Katica, hegedű és thereminművész. 

A koncert karmestere Rácz Márton, közreműködik az Anima Musicae Kamarazenekar. A karmester és a kamarazenekar is a fiatalabb zenész generáció tagjaiból áll, akik a hazai zenei élet kiemelkedő jelentőségű előadóival és együtteseivel lépnek ma már fel. Zongorán kísér Termes Rita a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa.

Az előadás kiemelt célja a felnövekvő komolyzenei közönség nemzedéki utánpótlása, a hazai és nemzetközi kortárs zeneszerzők bemutatása, valamint a klasszikus zene megismertetésén keresztül a társadalom zenei műveltségéhez való hozzájárulás.

Vezényel: Rácz Márton 

Közreműködik: Anima Musicae Chamber Orchestra

Zongora: Termes Rita 

 

Homepage: http://www.katicaillenyi.com

Kapcsolat: info@ikpmusic.com +36309321206

Jegyek kaphatóak: http://www.jegyelado.hu/rendezveny/illenyi-katica-tango-classic 

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről