Koncert 2018.04.16. 19:30
Devich János növendékeinek hangversenye 1.

Jegyárak

Díjtalan belépés

In memoriam Devich János

Bach: Esz-dúr preludium és fúga

Mozart: Esz-dúr vonósnégyes

Schumann: Esz-dúr zongoraötös

Közreműködik:

Kruppa Vonósnégyes: Kruppa Bálint, Osztrosits Éva - hegedű,

Kurgyis András - brácsa, Baranyai Barnabás - cselló)

Demény Balázs (zongora)

A Kruppa Vonósnégyes tagjait a Zeneakadémia egykori és jelenlegi hallgatói alkotják. Az együttes 4 éve alakult, Keller András felügyelete alatt, majd Devich János is mesterük lett. Továbbá Kelemen Barnabás és Takács-Nagy Gábor kurzusai is formálták a quartett hangzását. Különböző egyéni versenyeredmények mellett elnyerték a Weiner Leó Kamarazene-verseny 2. díját és különdíját. Több hazai és külföldi vonósnégyes-fesztiválon léptek föl, mint például a pannonhalmi Arcus Temporum-fesztivál, a veszprémi Auer-fesztivál, a Hallgatás Napja, a fehérvárcsurgói Quartettissimo.

Demény Balázs a 2017-es Ile de France, a 2015-ös "Hans von Bülow" és a 2013-as "Carl Filtsch" nemzetközi zongoraversenyek első díjasa, a Nemzetközi Chopin Zongoraverseny (Budapest) második díjasa. Az 1989-ben született, Anda Géza ösztöndíjas művész rangos koncerttermek és fesztiválok meghívottja volt már: többek között a Művészetek Palotájának „Bartók Béla” Nemzeti Hangversenytermében, a Gasteig Münchenben, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a CaFÉ Budapesten, a Raidingi Liszt Fesztiválon, a bukaresti Atheneumban vagy a Yokohama International Piano Concert Seriesben is fellépett már. Emelett az "ISA Prag-Wien-Budapest" Fesztivál és mesterkurzus Kodály és I. helyezettje, az "S. Toduta" Nemzetközi Zongoraverseny és bukaresti Magyar Zene Fesztiváljának első helyezettje, a Communitas és a Hindemith Alapítványok ösztöndíjasa. 2015-ben a BMC-ben vette fel Schumann-Bartók lemezét, 2011-ben " A Liszt Memorial Year" címmel jelent meg szólólemeze. Zenekari szólistaként több, mint 60 fellépés fűződik nevéhez, számos jeles karmesterrel dolgozott már együtt: Jesús López-Cobos, Ligeti András, Hollerung Gábor, Hámori Máté, Jankó Zsolt, Horváth Gábor, Horváth József, Theo Wolthers, Alfonso Saura, Ion-Ilarion Galati és sokan mások.

Tanulmányait a berlini Universität der Künste és a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemeken párhuzamosan végezte, mindkét helyen mesteri fokozatot szerezve, ahol tanárai prof. Száva György, Kemenes András, Eckhardt Gábor és prof. Pascal Devoyon voltak. Jelenleg a Zeneakadémia doktori iskolájának hallgatója.

Szervező: MMA Zeneművészeti Tagozata

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes, online regisztrációhoz kötött.

Helyszín

Makovecz terem A Pesti Vigadó IV. emeletén található Makovecz terem kisebb koncertek, kulturális események, konferenciák számára ideális választás. bővebben a helyszínről