Koncert 2018.04.13. 19:30
Ittzés Gergely és Nagy Péter koncertje

Jegyárak

1.900 Ft; 2.500 Ft

Budapesti Tavaszi Fesztivál - 
"A fuvolaszonáták nagykönyve" - hétszeres lemezbemutató koncert

Händel: e-moll fuvolaszonáta, op. 1, HWV 379

Donizetti: C-dúr szonáta fuvolára és zongorára

Poulenc: Fuvolaszonáta, FP 164


Hindemith: Fuvolaszonáta

Schulhoff: Szonáta fuvolára és zongorára

Taktakishvili: C-dúr szonáta fuvolára és zongorára
 

Ittzés Gergely A fuvolaszonáták nagykönyve címmel hét lemezből álló sorozatot készített, mely széles horizontú válogatást nyújt a fuvola szonátarepertoárjából. A zenetörténeti korszakok, stílusirányzatok szerint felépített CD-sorozatban helyet kaptak barokk szerzők darabjai, klasszikus-romantikus kompozíciók, a francia, az orosz, a cseh iskola 20. századi művei, valamint izgalmas munkák a kortárs termésből.

„A válogatás fő szempontja az volt, hogy a fuvola szonátairodalmának klasszikussá vált és legerőteljesebb darabjait sorakoztassam fel. E két tulajdonság nem mindig esik egybe, így kerülnek a sorozatba kevésbé ismert, de – véleményem szerint – méltatlanul mellőzött művek is” – nyilatkozta Ittzés Gergely az anyag kapcsán.

A koncerten a kiadvány minden egyes lemezéről elhangzik egy-egy emblematikus mű, ekként válhat a kamaraest „hétszeres lemezbemutatóvá”.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál további programjai a Pesti Vigadóban#ittahelyem

Jegyvásárlás

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről