Koncert 2018.05.02. 19:30
Bogányi Bence fagott és Kocsár Balázs karmester

Jegyárak

2.500 Ft, 3.500 Ft

Lukács Ervin bérlet 3.

4 hangverseny a Pesti Vigadóban

„Volt kitől tanulnunk: Kodály Farkas, Sugár, Kókai, Viski, Szervánszky, Somogyi – hogy csak a legnagyobbakat említsem…”

Lukács Ervin

A 20. századi magyar zene emblematikus szerzőinek műve szólalnak meg az estén Kocsár Balázs vezényletével, akit a Magyar Televízió 1989-ben megrendezett nemzetközi karmesterversenyének legjobb magyar résztvevőjeként ismert meg a nagyközönség.

Azóta számos fontos vezető pozíciót töltött be a magyar zenei életben, Szegeden, Debrecenben, a Nemzeti Filharmonikusok jogelődjénél, az Állami Hangversenyzenekarnál, a Budapesti Tavaszi Fesztivál művészeti vezetőjeként és a magyar Állami Operaház zeneigazgatójaként. Egy rangos olaszországi karmester-verseny megnyerése után a Frankfurti Operába került, de Németországon kívül visszatérő vendégnek számít Olaszországban, valamint más európai országokban is. Édesapja, az 1933-ban született Kossuth-díjas és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kocsár Miklós 1985-ben komponálta költői szépségű Elégiáját fagottra és kamarazenekarra. A szólista a magyar közönség előtt szintén jól ismert Bogányi család egyik muzsikus tagja, Bogányi Bence lesz, aki a Finn Nemzeti Opera, a Helsinki Filharmonikusok és a Berlini Rádiózenekar után a Christian Thielemann, Lorin Maazel és Valery Gergiev zeneigazgatók nevével fémjelzett Müncheni Filharmonikusok szólófagottosaként is dolgozott. Az est műsorán Kodály Zoltán két örökzöld kompozíciója is szerepel, amelyekben egy-egy tájegység táncait dolgozta fel a szerző, mindkét alkotás méltán gyakran szerepel külföldi zenekarok koncertjein is. A Ruralia Hungarica Dohnányi egyik legtöbbet játszott zenekari kompozíciója; 1924-ben írta, több erdélyi népdalt is felhasznál benne a rá jellemző leleménnyel, mélységgel és szellemességgel párosítva.

Kocsár Balázs karmester

Kodály: Marosszéki táncok

Kocsár Miklós: Elégia

Kodály: Galántai táncok

Dohnányi: Ruralia Hungarica, op. 32/b

Bogányi Bence fagott

Nemzeti Filharmonikus Zenekar


Jegyvásárlás az alábbi linken keresztül lehetséges.


A koncertsorozatban további programjai:

2018. január 25.

Banda Ádám hegedű és Hamar Zsolt karmester

Lukács Ervin bérlet 1.


2018. március 22.

Boldoczki Gábor trombita és Medveczky Ádám karmester

Lukács Ervin bérlet 2.


2018. május 24.

Rohmann Ditta cselló és Vashegyi György karmester

Lukács Ervin bérlet 4.


Váltsa meg jegyét vagy bérletét!

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről