Teátrum 2018.05.03. 20:15
MacMillan: Manon

Jegyárak

4.000 Ft

Kenneth MacMillan rendkívül érzékletesen, mély benyomásokat keltve jeleníti meg Manon és Des Grieux lovag tragikus szerelmét, melyből így egy Massenet muzsikájára komponált, méltán világhírű modern balett vált.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai előadás felnőtt tartalommal bír, amelyről sajnálatos módon csak a tegnapi napon kaptunk tájékoztatást. 

Jegyeik visszaválthatóak jegypénztárunkban 2018. május 6-áig. 

Megértésüket köszönjük!

Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból!

Koreográfia: Kenneth MacMillan
Zene: Jules Massenet

Manon fivére a hajadon kegyeiért legtöbbet ígérő férfinak szánja húgát; azonban a lány, amikor Des Grieux-vel találkozik, beleszeret. Az ifjú szerelmesek Párizsba szöknek, de amint G.M. úr luxus életvitelt ajánl fel Manonnak, ha szeretője lesz, a lány nem tud ellenállni a csábításnak. A Lescaut testvérek biztatására Des Grieux csal a kártyán, hogy reményei szerint elnyerje G.M. úr vagyonát, azonban leleplezik őket. Manont prostitúció vádjával letartóztatják, és New Orleansba deportálják, ahová Des Grieux is követi. Az úton Manon kimerül, és meghal. Kenneth MacMillan Manon koreográfiájának forrása az a XVIII. századi francia regény volt, amelyből Massenet és Puccini korábban már operát írt. A premier 1974. március 7-én volt, a főbb szerepeket Antoinette Sibley és Anthony Dowell táncolta. A balett gyorsan a The Royal Ballet repertoárjának alapdarabjává vált; a felnőtteknek szánt táncdráma modelljévé. MacMillan együttérez a szeszélyes Manonnal, és megérti szegénységtől való iszonyát. A rendező gyakran dolgozik együtt Nicholas Georgiadis díszlettervezővel, aki a tékozló pompán áttetsző szűkölködést is képes láttatni. MacMillan látványos tánckar jelenetei a teljes társulat számára eleven és összetett jellemábrázolást engednek meg. Így képesek Párizs és New Orleans olyannyira eltérő társadalmait megeleveníteni. Azonban Manon és Des Grieux szenvedélyes pas de deux-je ‒ mely MacMillan Rómeó és Júliájának intenzitását idézi ‒ hatja előre ezt a tragikus történetet, és avatja a Manont MacMillan egyik legelemibb drámájává.

Jegyár: 4.000 Ft

Felhívjuk nézőink szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítjük!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az előadásra késve érkező vendégeinket csak a szünetekben tudjuk beengedni!

SOROZAT-JEGY

Amennyiben minimum 7 különböző Royal Opera House vetítésre vált jegyet, 20% kedvezményben részesül.

A kedvezmény kizárólag  Jegypénztárunkban vehető igénybe!

Jegypénztár: +36 (1) 328-3340

Közönségszervezés: kozonsegszervezes@vigado.hu


A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről