Ismeretterjesztés 2019.05.23. 17:00
A nők világa

Jegyárak

5000 Ft, 10000 Ft

Híd a nemzetek között - 5 nemzet, 5 eredethagyomány, 5 kultúra, 5 divat

Weöres Sándor után szabadon: 

„A nő: tetőtől talpig élet!”

A Nők kor, lakhely, politikai és vallási hovatartozás nélkül meg- fogják egymás kezét, és szeretetre tanítják a világot! Ennek első állomása az, hogy megismerjük egymás kultúráját, divatját, érzés- világát és ízeit. Sokszínűek, sokfélék vagyunk éljünk bár nagyvárosban vagy vidéken!

NŐ, KIFINOMULTSÁG, DIVAT, GASZTRONÓMIA, KULTÚRA

A 2019. május 23-i esemény mindezeken keresztül mutatja be a különböző országok egyedi arcát, a nemzetek hagyományain, kultúráján keresztül középpontba állítva a Nőt.

Keveset tudunk itthon Ázsia, esetleg Dél-Amerika világáról? Afrika vadregényes tájai ismerősek lehetnek a filmekből, de valójában milyen kincseket rejtenek? Az arab világ burkába burkolózó hölgyeinek élete a titokzatosságról szólna csak? Vagy akár mi lehet olyan vonzó Európa egyes térségeiben: vidéken, vagy épp a fővárosban, ami miatt úgy érezzük, sosem lehet eleget látnunk, tapasztalnunk belőle?

A vidéki nők szerepe hazánkban elengedhetetlen a vidékfejlesztésben, hiszen gondoskodó és odaadó munkájuk nagyban hozzájárul a vidék egyensúlyának megőrzéséhez. Gyakran végeznek fizikai tevékenységet, mellette az otthon megteremtéséért, a családok összetartásáért is ők felelnek. Mindemellett hogyan tudják a magyar nők a vidéki régióban felvállalni tehetségüket, kreativitásukat? Milyen nehézségekkel kell szembenézniük a napi munkavégzésük során, és mindezek ellenére hogyan tudnak kimagasló teljesítményt nyújtani hónapról hónapra, évről évre? Hogyan teremtenek szakmai és üzleti érdekeltségeket?

A Nők Világa ezekre a kérdésekre ad választ május 23-án csütörtökön a Pesti Vigadóban.

Hatni fogunk a szemre a csodás anyagokkal, viseletekkel; hatni fogunk a fülre, a különböző nációk zenei stílusának megszólaltatásával, valamint természetesen az ízlelőbimbókra is, hiszen minden kultúrának elengedhetetlen pillére a gasztronómia.

Az öt ország  egy- egy divattervezője mutatkozik be egy közös divatbemutató keretében. A kollekciók népművészeti elemek fel- használásával készülnek újragondolva a hagyományokat, ötvözve azokat a mai kor ízlésével, igényével. A ruhákat bemutató modellek is öt országból jönnek, a bemutató zenéje pedig autentikus népzene, vagy az alapján készült átírás. Ezzel elérünk egy vizuális és audio hatást, de ezt tovább fokozzuk az ízek bevetésével!

A rendezvény cateringje ízelítőt fog adni a különböző kulináris hagyományokból bemutatva a résztvevők különleges ételeit és italait. A rendezvényünk egyik fő célja a vidéki hagyományok, gasztronómia megismertetésére. Nagy szerepet szánunk a helyi termelőknek, akik a rendezvény teljes ideje alatt megismertetnék a termékeiket a más országokból érkezett vendégeink számára.

Az eseményen a sikeres vidéki vállalkozók is hangsúlyt kapnak, és kiemeli a vidéki térségekben rejlő lehetőségeket. A rendezvény célja olyan vidéki, sikeres nők bemutatása, akiknek a vidékfejlesztési program segítségével sikerült vállalkozásaikat beindítani, vagy a következő szintre fejleszteni. Kiemelten fontos számunkra a vidéki Nő, hiszen keveset tudunk az Ő életükről, így tehát teret engedünk a hagyományos szakmában dolgozó Hölgyeknek, sőt, egy díjat is kiosztunk köztük.

Az esemény házigazdája: Bán Teodóra

A műsorvezetők: Kovács Lili és Sasvári Sándor

A rendezvény hangja: Kautzky Armand

Jegyvásárlás

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről