Koncert 2017.04.07. 19:30
Romantikus keringők két zongorán

Jegyárak

2.900 Ft, 3.900 Ft

Mocsári Károly és Balázs János zongoraestje 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezésében.

A keringő immár kétszáz éve – Schuberttől, Chopinen, Richard Strausson át Sosztakovicsig – nem csak egy tánc. Közvetíthet egy életérzést, nosztalgikus hangulatokat, összetett emberi helyzeteket vagy akár egy egész történetet. S hogy milyen sok arca van e táncnak, arra a két kiváló pianista, Mocsári Károly és Balázs János kétzongorás estje az ékes bizonyíték.

A műsorukban a kecses, az elegáns, a játékos és a sodró lendületű keringők mellett a kalandos sorsú – az osztrák-magyar monarchia területén született, majd Franciaországban otthonra találó – Norbert Glanzberg (1910-2001) két műve is elhangzik. Glanzberg rendkívül sokoldalú művész volt, filmzene- és dalszerzőként is világhírűvé vált, mások mellett Édith Piaf és Yves Montand számára is írt dalokat. Zeneszerzői világára olyan kortársai hatottak, mint Alban Berg, Bartók Béla vagy Django Reinhardt.          

Műsor:

Csajkovszkij: Virágkeringő a Diótörő-szvitből – Kocsis Zoltán átirata
Dohnányi: Keringő-szvit (Suite en valse), op. 39
Rachmaninov: 2. szvit – Valse. Presto, op. 17
Rachmaninov: Szimfonikus táncok – Andante con moto (Tempo di Valse), op. 45
Norbert Glanzberg: Di Bobe gedenkt ir ershtn Bal (Grandma recalls her first ball)
Norbert Glanzberg: Invitation à la valse


Jegyár: 2.900 Ft, 3.900 Ft
Jegyvásárlás

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről