Kiállítás 2018.05.17.
Szín-Játék

Jegyárak

800 Ft

Duncsák Attila festőművész kiállítása

MEGHOSSZABBÍTVA JÚLIUS 23-IG!

„Tárlatom címe festményeim tartalmi és színvilágára utal: játék a színekkel, színjátszás, de átvitt értelemben az emberi élet – benne az én sorsom – metaforája is.

Akkor születtem (1940) a kárpátaljai Ungváron, amikor a város fölött elzúgott a történelem, és 1945-től a Szovjetunió állampolgára lettem. Idestova 35 éve Kassán élek, de a mai Európa színpadán egy kis nemzet tagjaként csak statisztálhatok. Azonban ha fejembe nyomom a csörgősipkát és komédiázok – nos, akkor igazat mondhatok. Ezt szeretném képeimmel elmondani mindazoknak, akiknek lelkét megérinti a maszkok és maskarák, királyok és bohócok, angyalok, szentek és gonoszok világa.”

Duncsák Attila

Széthulló világ (2016) /World falling apart/

„Valójában a kassai „honfoglalás” után lelt rá a számára egyetlen, igaz útra. A színház, a zene, az irodalom, a cirkusz világa szimbólumaiban rejlő erő mint igazságfaktor ragadta magával. Fantáziáját meglendítette a háború utáni neorealista olasz filmek, Velence és a reneszánsz halhatatlansága… Színház az egész világ? Csupán az egyik része. Méghozzá az, amely az ecset fantasztikus derűjével az én-megvallást valaminő harlekini kötelességtudatból eredezteti.”

Szakolczay Lajos

Helyszín

Vigadó Galéria V. emeleti kiállítóterem A Vigadó Galéria V. emeleti, 360 m2-es kiállító terme a tetőtér 2014-es beépítésével jött létre. bővebben a helyszínről