Kiállítás 2019.08.24. - 2019.09.22.
Textile Art of Today

Jegyárak

1.500 Ft

A ma textilművészete

A Textile Art of Today (A ma textilművészete) egy nemzetközi művészeti projekt, amely korunk textilművészetét a budapesti Vigadó Galériában mutatja be. Ez a projekt más világkiállításoktól abban különbözik, hogy öt reinstallációja van jelentős európai galériákban és múzeumokban, és a látogatók négy európai országban (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) is láthatják. Jelentőségét hangsúlyozza a V4 országok kulturális minisztereinek védnöksége.

A Textile Art of Today  projekt arra törekszik, hogy megismertesse a látogatókkal a textilművészetet, mint modern, dinamikus művészeti ágat, amely átlépi a textilművészet klasszikus értelmezésének határait. A rendezvény létrejöttétől kezdve, a rangos Grand Prix Božena Augustínová díjat egy nemzetközi zsűri ítéli oda, mely a jelentős csehszlovák művésznőről lett elnevezve.

A Textile Art of Today  háromévente kerül megrendezésre, és a 2018/2019-es évad már az ötödik lesz a sorban. A Textile Art of Today  ötödik triennáléján 5 kontinens, 49 országának 400 művésze vett részt. A kurátori zsűri a több mint 1000 benevezett alkotás közül a 121 legjobbat választotta ki.

A Textile Art of Today  jövőbeni célja a textilművészet összekapcsolása a modern technológiákkal. Az alkotások nagy része interaktív, melyeknél a galéria látogatója nem marad anonim, hanem az egész kiállítás részévé válik.

A kiállítás látogatható 2019. augusztus 24. és szeptember 22. között.

További információ

Helyszín

Vigadó Galéria VI. emeleti kiállítóterem A 260 m2-es kiállítótér az épület korábban kihasználatlan padlásának terében, a 2014-es felújítás során született meg. bővebben a helyszínről