Koncert 2018.02.02. 19:30
Vivaldi: Négy évszak // Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben

Jegyárak

4.000 Ft; 5.000 Ft

A Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje az évszakok bűvöletében telik

Vivaldi Négy évszak című versenymű-ciklusa nem véletlenül a zeneirodalom egyik legnépszerűbb műve. A négy szonettre írt programzenében könnyen tájékozódik a hallgató: szinte kézzel fogható az első tétel madárcsicsergése, a természet éledése, a nyári természet fülledt mozdulatlansága, az ebbe a nyugalomba berobbanó vihar, a szüretelők ünneplése, majd egy téli este meghitt bensőségessége, a korcsolyázók féktelen száguldása, a farsang öröme. Vivaldi ebben a művében szinte szóról-szóra zenésíti meg a szonettek sorait és ehhez a kollektív tudatban rejlő zenei eszköztárat hívja segítségül.

Piazzolla eredetileg külön álló műveket komponált: a nyár című tételt (Verano porteño) írta meg először, ami Alberto Rodriguez Muñoz színdarabjának kísérőzenéje volt. Egy évre rá született az ősz tétel, a szerző csak ezt követően egészített ki darabját négy tételesre. A négy évszak Buenos Airesben kétségkívül Piazzolla legnépszerűbb műve, a vérpezsdítő ritmusok és hamisítatlan dél-amerikai melódiák érzéki tangót járó táncosokat idéznek elénk.

A hangverseny érdekessége, hogy a két mű azonos évszakai egymást követően hangzanak el.


Viniczai Éva, Berán Gábor - hegedű

Gyöngyösi Levente - csembaló


Kalla-Tóta Hajnalka - koncertmester

Budafoki Dohnányi Zenekar

Jegyvásárlás

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről