Teátrum 2018.10.28. 18:00
Wagner: A walkür

Jegyárak

4.000 Ft

Richard Wagner epikus operaciklusa, A Nibelung gyűrűje második részében Antonio Pappano karmester nemzetközi sztárokból álló szereplőgárdát irányít.

Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból.

Zene: Richard Wagner

Rendező: Keith Warner

Karmester: Antonio Pappano

A Nibelung gyűrűjével Wagner az operatörténelem egyik legkiemelkedőbb művét alkotta meg. Keith Warner produkciójában a karmester Antonio Pappano, a Royal Opera zenei rendezője, a szereposztásban pedig a legnevesebb nemzetközi Wagner-specialisták éneklik a főbb szerepeket. A négy darabból álló operasorozat a világ történetét követi nyomon a teremtéstől annak elpusztulásáig. Istenek, hősök és szörnyetegek, és az emberi érzelmek teljes skálája megjelenik ebben az epikus mítoszban, amelynek hatását a különleges zene csak még jobban felerősíti. A Ring-ciklus darabjai mindig különleges alkalmat jeleznek az operakalendáriumban: aki csak egyszer is látta valamelyik előadást, sosem felejti el. A walkür a sorozat második operája, melyben a Ring ciklus legkiemelkedőbb dallamai csendülnek fel: a szinte szikrázó Tűzvarázs és a felvillanyozó Walkürök lovaglása. De a nagyívű muzsikán és az ógermán mitológia elemein is túlragyoknak a felejthetetlen karakterek és a közöttük kibontakozó összetett viszonyok, beleértve az ikrek, Siegmund és Sieglinde szerelmét, valamint a Wotan és walkür lánya, Brünnhilde közötti kapcsolatot.

Siegmund: Stuart Skelton

Sieglinde: Emily Magee

Wotan: John Lundgren

Brünnhilde: Nina Stemme

Fricka: Sarah Connolly


Opera három felvonásban

Előadás hossza: 4 óra 50 perc, két szünettel

Az előadás nyelve: német, angol felirattal

Felhívjuk nézőink szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítjük. Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy az előadásra késve érkező vendégeinket csak a szünetekben tudjuk beengedni.


A 2018/19-ES ÉVAD ELŐADÁSAI:

2018.10.28. Wagner: A walkür

2018.12.09. Csajkovszkij: A diótörő

2018.01.22. Csajkovszkij: A pikk dáma

2019.01.30. Verdi: Traviata

2019.04.02. Verdi: A végzet hatalma

2019.04.30. Gounod: Faust

2019.06.11. Prokofjev: Rómeó és Júlia

 


SOROZAT-JEGY

Amennyiben minimum 5 különböző Royal Opera House vetítésre vált jegyet, 20% kedvezményben részesül. A kedvezmény kizárólag  jegypénztárunkban vehető igénybe!

Jegypénztár: +36 (1) 328-3340

Közönségszervezés: kozonsegszervezes@vigado.hu

A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.

Jegyértékesítés 2018. június 12-étől!

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről