Koncert

Helyszín: Díszterem

Balogh Kálmán és Lukács Miklós lemezbemutató koncertje

A cimbalom újra reneszánszát éli, köszönhetően olyan művészeknek, mint Lukács Miklós és Balogh Kálmán. Ennek ellenére ritkán hallhatunk cimbalomduókat. Bár Balogh Kálmán és Lukács Miklós külön-külön gyakran szerepelnek, duóban csak az utóbbi néhány évben koncerteznek.

Első közös lemezükről írta egy kritikus: „valóban egy duót hallunk, két művész egymásra hangolt, egymást támogató, kiegészítő munkájának az eredményét. Mintha a hangok valamiféle palotájában haladnánk előre teremről teremre – megállíthatatlanul”.

 

Egymásra találásuk azért is érdekes, mert bár eltérő szakmai pályán mozognak, mégis sok hasonlóság fedezhető fel karrierjükben. Balogh Kálmán az elmúlt több mint 20 év során számtalanszor muzsikált együtt a legjobb magyarországi népzenészekkel, miközben rendszeresen tett kirándulást a klasszikus, jazz és rock zenében itthon és külföldön egyaránt. Lukács Miklós szintén többféle zenei műfajban mozog otthonosan, a klasszikus és kortárs szerzők műveinek előadása mellett elsősorban a jazz- és etno zenében.

 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál programja.

Jegyek itt vásárolhatóak

Időpontok
2015.04.12.-19:30