-
Kiállítás

Helyszín: Vigadó Galéria - Földszint

Molnár Edit kiállítás

„Gyepsori emberek tegnap és ma” címmel nyílik kiállítás a Vigadó Galéria alsó szintjén a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának rendes tagja, a Balázs Béla-díjas Molnár Edit fotóművész képeiből.

Molnár Edit, aki főként művész és íróportréival vált ismertté, a 20. század magyar fotóriportereinek egyik legkiválóbbja is volt. Mindig fölkészülten, olvasottan kereste föl híres modelljeit, Illyést, Füst Milánt vagy Veres Pétert. Az autodidakta szegényparaszt népi író, Veres Péter Gyepsor című elbeszélés és verskötete mélyen megérintette. Amikor az író szűkebb pátriájában, Balmazújvárosban meglátta a karakteres gyepsori parasztarcokat, vérbeli riporterként fogott hozzá megörökítésükhöz. Tudta, hogy ez az embertípus végérvényesen el fog tűnni a múlt század végi modernizáció kavargásában. Nagyszerű riportja majd négy évtizeddel az elkészülte után, most, a 21. század elején mutatkozhat meg átfogó teljességgel.

 

Fotó: MMA

A kiállítás 2014. július 11-től 2014. szeptember 20-ig tekinthető meg a Vigadó Galéria földszintjén. A kiállításra váltott jegyek érvényesek a Vigadó Galéria alsó szintjén látogatható Ábrahám Rafael kiállításra is.

Időpontok
2014.07.11. 08:00-2014.09.20.