Koncert

Helyszín: Makovecz terem

Táncház népzenével

Pálházi Bence és bandája, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói

Pálházi Bence Bandája

A banda 2012 óta muzsikál együtt. Leginkább a budapesti táncházak látogatói számára lehet ismerős a zenekar, mely alakulása óta több különböző helyen is rendszeresen tart táncházakat, folkkocsmákat nagy sikerrel. Alkalmanként a fővároson kívül is muzsikál gyermek és felnőtt táncházakat egyaránt. Emellett állandó kísérője a Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc tagozatának. A tánc alá való muzsikálás a zenekar számára igen fontos és nemes feladat, hiszen ezek azok az alkalmak, amikor muzsikájukat annak eredeti funkciójában játszhatják. A táncosokkal, együttesekkel való közös munkát is nagyra értékelik. A zenekar tagjai mindannyian a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének volt és jelenlegi hallgatói. Céljuk a Kárpát-medencei vonós népzene stílushű előadása és minél szélesebb közönség elé való eljuttatása. Repertoárjuk a Kárpát-medence igen nagy területét lefedi. Azon zenekarok közé tartoznak, akik páldául a rábaközi népzenét és a különböző erdélyi vidékek zenéit egyaránt jól ismerik és szívesen játsszák. Sokan épp ezért a változatosságért látogatják táncházaikat.

Pálházi Bence 'Pálesz' - hegedű

Tóth Ádám 'Dezsőke' - hegedű

Lajti Ákos - brácsa

Pandak Viktor - nagybőgő

Jobbágy Bence - cimbalom

 

Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói

Magyar Táncművészeti Főiskola táncművész néptánc szakirányú hallgatói 5 éves képzésben vesznek részt. Többnyire 14 évesen jelentkeznek, és 19 évesen a Főiskola speciális képzési lehetősége következtében BA táncművész diplomával léphetnek ki az Alma Mater kapuján. A szakmai képzés a táncművészet széles spektrumát öleli fel, nem csak az autentikus néptánc kultúrát sajátítják el a hallgatók, hanem a társművészetek, mint a klasszikus balett, moderntánc, történelmi társastánc, modern társastánc is meghatározó része tanulmányaiknak. Az ötödik év végén nyilvános színpadi vizsgaelőadáson adnak számot tudásukról, amely a művészeti teljesítményt helyezi középpontba. Ennek a képzésnek hallgatói Sáfrán Balázs, Östör Ákos, Szilágyi Zita és Tóth Fanni, akik a mai táncházat vezetik.

 

Tisztelt Látogatóink!
Köszönjük az óriási érdeklődést, a Vigadóban megvalósuló programok iránt, a regisztrációs jelentkezést lezártuk.
Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a Ház egész nap ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogatható, termei, kiállításai térítésmentesen tekinthetőek meg.

Időpontok
2016.05.21.-15:00