Hírek

2021. 11. 19.
"A nyelv az egyik legmeghatározóbb jellemvonása a személyiségünknek"
"A nyelv az egyik legmeghatározóbb jellemvonása a személyiségünknek"

Kultúrszövet - Iancu Laura József Attila-díjas költővel, íróval, az MMA rendes tagjával, valamint Ruff-Kiss Ágnes logopédussal, beszédtechnika tanárral beszélgettünk a magyar nyelv napja alkalmából.

A Pesti Vigadó 2021. őszén elindította Kultúrszövet - Művészet az éterben! címmel jelentkező podcast műsorát. Az első évad témája a kultúra, amely átszövi az egész évet, hiszen az év során minden hónapban találkozunk művészettel kapcsolatos jeles napokkal. Műsorunkban vendégeinkkel különböző művészeti ágakat járjunk körbe a jeles napok apropójából, mindig több aspektust megvizsgálva. Láthatjuk majd, hogy a kultúra több szinten megjelenik az életünkben. A szöveteinkig hat, belénk ivódik, formál minket.

Harmadik adásunkban Iancu Laura József Attila-díjas költővel, íróval, az MMA rendes tagjával, valamint Ruff-Kiss Ágnes logopédussal, beszédtechnika tanárral beszélgettünk a magyar nyelv napja kapcsán: a magyar nyelv fontosságáról, életünkre gyakorolt hatásáról, a szép és helyes beszédről, a nyelv és a nyelvművelők társadalmi felelősségéről, valamint a nyelvjárásainkról és anyanyelvünk fejlődéséről, annak hatásairól.

Kultúrszövet - Művészet az éterben! - 1. évad 3. adás - A magyar nyelvről. Beszélgetés Iancu Laurával és Ruff-Kiss Ágnessel

***

További podcast adásaink

Kultúrszövet - Művészet az éterben! - 1. évad 2. adás - A mesékről. Beszélgetés Berecz Andrással

Kultúrszövet - Művészet az éterben! - 1. évad 1. adás - Dr. Kucsera Tamás Gergely