Hírek

„Vigadózöld” estélyi ruha
2020. 02. 06.
„Vigadózöld" estélyi ruha
„Vigadózöld" estélyi ruha

A hónap műtárgya

Mi más is lehetne a farsangi időszakban „A hónap műtárgya" mint egy gyönyörű báli ruha? Könnyű volt elméletben eldönteni a kérdést, annál nehezebb volt azonban egyet választani a 25 éves Katti Zoób Divatház szervezésében létrejött retrospektív kiállítás szebbnél szebb darabjai közül. Végül arra a ruhára esett a választás, amelyik színében leginkább harmonizál a Pesti Vigadó épületének színeivel.

A nemes anyagú, sanzsan selyem muszlin aljú csoda, pánt nélküli felső részét arany organza fűzőn tündöklő, aprólékos kézműves munkával rögzített, csipke applikációk teszik teljessé.

A sanzsan selyem a ruhakelmék előállítására használt legelegánsabb méteráru. Csillogását az alapanyag természetes fényének, és a különleges – ellentétes színű fonalak keresztezésével létrehozott – szövési technikának köszönheti. Az apró – szabad szemmel alig látható – öltésekkel rögzített csipke teszi egészen egyedivé és mágikussá a ruhadarab felső részének hangulatát.

Zoób Kati divattervező a tavalyi évben ünnepelte a Katti Zoób Divatmárka 25 éves jubileumát, és ez alkalomból hozta létre a Repertoár - Az ellentétek harmóniája című kiállítását. Budapesti műhelye a haute couture szalonkultúra egyik utolsó képviselője, igazi divatipari érték, a kortárs magyar divatművészet legjelentősebb értékmentő műhelye.

A hatodik emeleten, összesen 131 babán kiállított munkák az elmúlt évek más és más időszakában születtek, mégis egymást erősítve, egymásra reflektálva, egymással mintegy kölcsönhatásba kerülve, egységes képben mutatják be az elmúlt 25 évet összefogó, egészében így időtlenné váló, lélegzetelállító kollekciót.

ESTÉLYI RUHA 

sanzsan selyem muszlin

arany organza fűzőn csipke applikációk 

1998 Párizs kollekció

varrodavezető: Katona Marika

modellszerkesztő: Csurka Erzsi

varrónő: Kassáné Terike


KIÁLLÍTÁSAJÁNLÓ

Repertoár - Az ellentétek harmóniája 

A 25 éves retrospektív kiállításon az elmúlt negyed évszázad legkülönlegesebb, legemlékezetesebb darabjait láthatja a közönség.