Hírek

A Kultúrszövet 2. évada már a YouTube-on!
2023. 07. 19.
A Kultúrszövet 2. évada már a YouTube-on!
A Kultúrszövet 2. évada már a YouTube-on!

Már a Pesti Vigadó YouTube csatornáján is megtekinthető a Pesti Vigadó podcast 2. évadának első két adása.

A Pesti Vigadó 2021. őszén indította el Kultúrszövet - Művészet az éterben! címmel jelentkező podcast műsorát. Az első évadban a kultúrához kapcsolódó jeles napok kapcsán hívtunk meg vendégeket, akikkel a különböző művészeti ágakat jártuk körbe, több aspektust megvizsgálva. 

A második évad témája az utánpótlás helyzete a kulturális/művészeti szférában. Ennek kapcsán különböző művészeti felsőoktatási intézmények oktatóit, illetve már a pályán lévő, vagy épp pályakezdő fiatal művészeket invitálunk meg egy-egy gondolatébresztő eszmecserére az adott művészeti ágak kapcsán.

A második évad első adásában Koós Pál formatervezővel, a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem egyetemi tanárával, az MMA levelező tagjával, illetve Miklósi Ádám pályakezdő formatervezővel beszélgettünk és jártuk körbe az iparművészeti/formatervezői életpályát. Szó volt többek között arról, hogy hogyan definiálnánk a formatervezőt? Mi az, hogy formatervezés? Milyen a mai iparművészeti oktatás helyzete? Mik a lehetőségei egy pályakezdő fiatalnak? Milyen a szakma, hogyan lehet érvényesülni itt Magyarországon, vagy éppen külföldön az iparművészeti szférában dolgozó embernek? S hogy milyen örömökkel és nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki az iparművészeti/formatervezői pályát választja?

A képen: Lesti Árpád, Miklósi Ádám és Koós Pál

A második évad második adásában Udvaros Dorottyával a Nemzet Színészével,  Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznővel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával, a Nemzeti Színház színművésznőjével, valamint Koltai-Nagy Balázs Junior Prima díjas színművésszel, a Kecskeméti Nemzeti Színház színészével beszélgettünk és jártuk körbe a színművészeti életpályát. Szó volt többek között arról, hogy hogyan zajlik a színművészeti felvételi, illetve az oktatás. Mik a lehetőségei egy pályakezdő fiatal színésznek? Milyen attitűd kell a színészi pályához, vagy éppen, hogy melyik műfaj számít a szakma csúcsának?

A képen: Udvaros Dorottya, Koltai Nagy Balázs és Lesti Árpád

A podcast adások elérhetőek a Pesti Vigadó YouTube csatornáján.