Hírek

Csodás alkotások születtek a Pesti Vigadó művészeti táborában
2023. 06. 27.
Csodás alkotások születtek a Pesti Vigadó művészeti táborában
Csodás alkotások születtek a Pesti Vigadó művészeti táborában

A Pesti Vigadó második alkalommal rendezte meg Vigadó Art című művészeti táborát általános iskolai alsó tagozatos gyerekek számára. A június 19-tól 23-ig tartó egyhetes táborban a gyerkőcök feltérképezhették a Pesti Vigadó gyönyörű épületét, valamint bepillantást nyerhettek a képzőművészet, a zeneművészet és a színházművészet titkaiba is.

A hétfői nap az ismerkedésé volt a főszerep. Az új találkozások mellett, a Pesti Vigadó káprázatos világát is bebarangolhatták a résztvevők, majd elkezdődött saját dobozszínházuk vázának elkészítése. Kedden az Olimpia parkban indult a nap, ahol több közösségépítő játékban vehettek részt a gyerekek, valamint megismerhették a színházi olimpia fogalmát is, mivel délután a Pesti Vigadóban megrendezett Látványtér – 15 év című kiállítás megtekintésére került sor.

Meseszép dobozszínházak készültek

 

Dobozszínház

A tárlaton szerzett inspirációk után megkezdődhetett a dobozszínházak díszleteinek megtervezése, illetve a szereplők megalkotása. Szerdán a Panoráma teraszon indult a reggel, ahol karkötőkészítés keretében a csomózási technika alapjait ismerhették meg a gyerkőcök, majd a június 21-i Ifjú versenygyőztesek koncertjének próbájába is lehetőségük volt belehallgatni. A délután nem is lehetett másé már, mint a zenéé: a táborba járók elhozhatták saját hangszereiket, bemutathatták egymásnak, majd éneklős-ritmus gyakorlatokkal vált színesebbé a foglalkozás. Az agyagozás került a csütörtöki nap fókuszába, ahol a gyerekek szabadon alkothattak a színházhoz kapcsolódóan, majd a délután a Gellért-hegyen folytatódott, végül a Vigadó téri hajómegállónál hűtötték le magukat a párakapuknak köszönhetően. A dobozszínházak csinosítása péntek délelőtt fejeződött be, majd egy gyors fagyizást követően az elkészült alkotásokat mini kiállítás keretén belül a délután érkező szülők is megcsodálhatták.

Készülnek a karkötők

A tábor végén a gyerekek is elmondták a véleményüket:

„Nagyon tetszett a kirándulás, a fagyizás és a zenekari próba is."

„Nagyon sok barátot szereztem, tetszett a színházcsinálás és az agyagozás, jövőre is jövök."

„Minden élmény egy csoda volt, nagyon sok barátot szereztem."

„Olyan jól éreztem magam, hogy nem is akarom, hogy vége legyen."

„A karkötőkészítés, a színházcsinálás és az agyagozás is nagyon tetszett."

„Nekem minden jó volt, legfőképpen a kézműveskedések."

„Legjobb a színházcsinálás volt, de nem tudtam három bábut mozgatni, mert lett volna egy teleportálás, de azt nem tudtam megcsinálni. És még a karkötőcsinálás tetszett, mert minyon színben csináltam és nagyon szeretem a minyonokat."

„A kedvencem a „Bang!-ezés" volt és találtam új barátokat."

„Jól éreztem magam, a karkötőkészítés, a látványkiállítás és a terasz is nagyon jó volt."

„Megismertem nagyon sok barátot. Jó volt, hogy együtt voltunk végig, lehet, hogy jövőre is jövök."

A csapat a Gellért-hegyen

Ugyan a 2023. évi tábor véget ért, de jövő nyáron folytatjuk!!!