Hírek

2021. 12. 19.
"Egy közös cél sok készséget elő tud hozni az emberből"
"Egy közös cél sok készséget elő tud hozni az emberből"

Kultúrszövet - Dinyés Somával, a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagyával, valamint Sváb Zsófia ének-zene tanárral, karvezetővel, a Szent István Filharmónikusok közönség- és rendezvényszervezőjével, a Musica Nostra kórusának énekesével beszélgettünk a magyar kórusok napja alkalmából.

A Pesti Vigadó 2021. őszén elindította Kultúrszövet - Művészet az éterben! címmel jelentkező podcast műsorát. Az első évad témája a kultúra, amely átszövi az egész évet, hiszen az év során minden hónapban találkozunk művészettel kapcsolatos jeles napokkal. Műsorunkban vendégeinkkel különböző művészeti ágakat járunk körbe a jeles napok apropójából, mindig több aspektust megvizsgálva. Láthatjuk majd, hogy a kultúra több szinten megjelenik az életünkben. A szöveteinkig hat, belénk ivódik, formál minket.

Negyedik adásunkban Dinyés Somával, a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagyával, valamint Sváb Zsófia ének-zene tanárral, karvezetővel, a Szent István Filharmónikusok közönség- és rendezvényszervezőjével, a Musica Nostra kórusának énekesével beszélgettünk a magyar kórusok napja kapcsán: a kórusok népnevelő hatásáról, hogy miért fontosak a kórusok, milyen pluszt adnak a személyiségnek, álltaluk hogyan tanulható meg a csapatban dolgozás, az együttműködés. Milyen ereje van egy kórusnak, mennyiben ad hozzá egy-egy műhöz a kórus előadás? Hogyan működnek a kórusok? Mitől, hogyan lesz sikeres egy-egy csapat?

Kultúrszövet - Művészet az éterben! - 1. évad 4. adás - A magyar kórusokról. Beszélgetés Dinyés Somával és Sváb Zsófiával

***

További podcast adásaink

Kultúrszövet - Művészet az éterben! - 1. évad 3. adás - A magyar nyelvről. Beszélgetés Iancu Laurával és Ruff-Kiss Ágnessel

Kultúrszövet - Művészet az éterben! - 1. évad 2. adás - A mesékről. Beszélgetés Berecz Andrással

Kultúrszövet - Művészet az éterben! - 1. évad 1. adás - Dr. Kucsera Tamás Gergely