Hírek

Kiállítások - Hegedűkészítő mesterek
2021. 07. 09.
Kiállítások - Hegedűkészítő mesterek
Kiállítások - Hegedűkészítő mesterek

A Hangszerművészet a Kárpát-Medencében című hangszerkiállításunk virtuális tárlat-vezetésének második részét, zenés fotómontázsát láthatják az érdeklődők.

A Hangszerművészet a Kárpát-medencében című virtuális kiállítás hangszeranyagából készült montázsban hegedűkészítő mesterek mutatkoznak be. Blaszauer Róbert, Etzler Bernd, Kőrösi Ferenc, Markó Botond, Péteri Károly, Tassy András és Temesvári Péter hangszerei mellett Nemes László festőművész alkotásaiban gyönyörködhetünk a Magyar Banda kalotaszegi muzsikáját hallgatva. 

Vágó: Gundy Kristóf 

Szerkesztő: Szerényi Béla 

Zene: Magyar Banda

A kiállítás hangszeranyagát tematikus csoportosításokban tesszük közzé, kortárs képző- és iparművészek hangszeres vonatkozású alkotásaival. Fotómontázsainkhoz népzenei felvételeket válogattunk, hiszen a hangszerkészítő szakma működése, a tudásátadás folyamata nagyon hasonló a népművészet apáról fiúra történő öröklődéséhez. Virtuális tárlatvezetéseinkben bemutatkozó mesterink nemcsak saját alkotásaikat teszik közzé, hanem az egész magyar hangszerész szakma kiváló színvonalára hívják fel a figyelmet!

 

További montázsfilmek a Hangszerművészet a Kárpát-medencében című virtuális kiállítás hangszeranyagából:

Gitárkészítők