Hírek

Koncertfelvételek - Vida Mónika
2020. 12. 10.
Koncertfelvételek - Vida Mónika
Koncertfelvételek - Vida Mónika

A sorozat ezen részében Vida Mónika Junior Príma-díjas zongoraművész adja elő F. Chopin: b-moll Scherzo darabját a Makovecz teremben.

A mai Vigadó elődje, a Pollack Mihály tervei alapján épült, 1833-ban megnyílt Redoute a legmagasabb szintű kultúra otthona volt, ahol sorra léptek fel a korszak legismertebb művészei. A Redoute-ban fellépett többek között Strauss, Erkel és Liszt, a Vigadóban Mascagni, Debussy, Dohnányi, Bartók és Fischer Annie.

A neves elődök után napjaink művészei is rendszeresen fellépnek az épület falai közt.

Vida Mónika előadja:

F. Chopin: b-moll Scherzo

Vida Mónika Ruth zongoraművész gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban és több ázsiai országban is. Országos és nemzetközi sikereit követően mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában, röviddel ezt követően Kínában debütált a shanghaji világkiállításon. Azóta többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora, orgona és kamarazene versenyeknek. Legutóbb az V. Coimbra Zongora Világtalálkozón 2020 februárjában állhatott dobogóra és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért. Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián, majd 2019 őszén Balázs János és Falvai Katalin útmutatásával megkezdte zongora előadóművész mesterképzését is ugyanott. Első nagy hangversenysorozata, a "Sem emlék, sem varázslat" is szintén 2019 szeptemberében indult útnak a Pesti Vigadóban.

Vida Mónika 2021. március 28-án és szeptember 13-án ad koncertet a Pesti Vigadóban.

***

További koncertfelvételek a Pesti Vigadóban:

Hegedűs Endre - F. Chopin: Esz-dúr noktürn Op.9. No.2.

Bogányi Gergely - Chopin: Desz-dúr Prelude

Új rovatokkal jelentkezik a Pesti Vigadó honlapja