Hírek

Közel 100-an voltak kíváncsiak az alkotók és a kutatók beszámolóira!
2019. 10. 01.
Közel 100-an voltak kíváncsiak az alkotók és a kutatók beszámolóira!
Közel 100-an voltak kíváncsiak az alkotók és a kutatók beszámolóira!

Találmányok és felfedezők a Pesti Vigadóban.

Az épülethez kötődő négy izgalmas témát ismertek meg a szeptember utolsó hétvégéjén ide látogatók. Olyan egyedülálló napnak voltak részesei a vendégek, mikor a vívmányok saját készítői, tervezői, kutatói és mesterei voltak jelen, és meséltek területükről.

A Bogányi-zongorát körbe állva Üveges Péter mesélt arról, hogyan alakult a formája, miért más, milyen XXI. századi anyagokat használtak hozzá, majd Váradi László zongoraművész által ismertük meg a zongorák hangjai közötti különbségeket. Madarassy István elbeszéléséből az általa készített csillárok történetét hallotta a közönség; amig az emeleten kipróbálhattak korabeli hírmondó készülékeket, és megismerték Bleriot 1909-es budapesti felszállásának momentumait és képdokumentumait.

Az opera részletet felismerő játékban a szerencsések páros belépőjegyeket nyertek: Farkas Mónika, Huzina Ákos János, Kókainé Tüske Boglárka, Nagy Veronika.

A sétákhoz tartozó kvíz kérdéseire helyesen válaszolók között pedig kiállításbérleteket és családdal, barátokkal közös privát épületsétát sorsoltunk, melynél Gögge Péternek, Pintér Krisztinának és Szász Ilonának kedvezett a szerencse.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy velünk tartottak!