Hírek

Fantasztikus hangulatban telt a Pesti Vigadó első gyerektábora!
2022. 07. 25.
Fantasztikus hangulatban telt a Pesti Vigadó első gyerektábora!
Fantasztikus hangulatban telt a Pesti Vigadó első gyerektábora!

Végéhez érkezett az első Vigadó Tábor, Fedezd fel a Tündérpalotát! címmel. Az egy hetes tábor végén a gyermekek héten készült alkotásaiból rendeztünk kiállítást a Pesti Vigadó alsó szinti kiállítóterében.

A hét során a gyermekek megismerhették a Pesti Vigadó épületét, történetét, olyan helyekre juthattak el, ahova átlagos látogató nem léphet be. Mindennap szélesítettük tudásunkat és Budapest belvárosának különböző pontjaival ismerkedtünk meg, melyet térképünkön is feltüntettünk. Először a Duna korzó környékén kutattunk különleges lényeket, majd kedden a Nemzeti Múzeumnál jártunk. Szerdán a Kossuth tér, Parlament, Olimpia park következett a sorban, végül csütörtökön a Városliget csodálatos környezetében sétáltunk, játszottunk, sőt még a Néprajzi Múzeumba is bekukkantottunk.

Elkészültek a mesekönyvek

 

Saját készítésű bábok

A pénteki utolsó napunk a kiállítás berendezésével telt. Installáltuk festményeinket, amelyeket a Pesti Vigadó Panoráma teraszán alkottunk (plein air), kiállítottuk a séta során talált lényeinket és kerámia táljainkat vagy éppen épület makettjeinket, melyeket agyagból készítettünk. A hét során minden művészeti ág szerepet kapott. Foglalkoztunk építészettel, festészettel, szobrászattal, egyik napunkon pedig a színház, tánc, zene világában jártunk és igazi színházi környezetben, a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon adtuk elő a közösen írt mesénket, amely a Díszlépcsőházban megismert Tündérszép Ilona és Árgyélus meséjének saját, kreatív átirata.

Agyagból készült művek

 

Kiállítás a gyerekek munkáiból

Az egész hetes kreatív, művészeti és egyben város- és épületfelfedező táborunk sok-sok nevetéssel, vidámsággal volt tele. A hét végén mindenki hazavihette saját mesekönyvét, amit közösen írtunk és illusztráltunk!

Izgatottan várjuk a folytatást! 

 

Festés a Panoráma teraszon

 

A mesék életre keltek a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon