Hírek

Kultúrszövet a YouTube-on!
2023. 01. 19.
Kultúrszövet a YouTube-on!
Kultúrszövet a YouTube-on!

Már a Pesti Vigadó YouTube csatornáján is megtekinthető a Pesti Vigadó podcast műsorának első három adása.

A Pesti Vigadó 2021. őszén indította útjára Kultúrszövet - Művészet az éterben! című podcast műsorát. Az első évad témája a kultúra volt, amely átszövi az egész évet, hiszen az év során minden hónapban találkozunk művészettel kapcsolatos jeles napokkal. Műsorunkban vendégeinkkel a különböző művészeti ágakat jártunk körbe a jeles napok apropójából, mindig több aspektust megvizsgálva, hiszen a kultúra több szinten megjelenik az életünkben. A szöveteinkig hat, belénk ivódik, formál minket.

Az első adásunkban Dr. Kucsera Tamás Gergely egyetemi tanárral, filozófussal, művészeti szakíróval, az MMA levelező tagjával beszélgettünk a kultúra definíciójáról, pontos meghatározásáról, az egyes ágainak szerepéről, funkciójáról, egymáshoz való viszonyárol és különbözőségeiről, valamint a művészettel kapcsolatos jeles napok hatásairól, eredményeiről. 

A második részben Berecz András mesemondóval, énekessel, az MMA rendes tagjával találkoztunk a magyar népmese napja alkalmából. A mese fontosságáról, életünkre gyakorolt hatásáról cseréltünk eszmét, valamint arról, hogy milyen szerepe van a mesének a gyermekek mindennapjainak feldolgozásában.

Harmadik adásunkban Iancu Laura József Attila-díjas költővel, íróval, az MMA rendes tagjával, valamint Ruff-Kiss Ágnes logopédussal, beszédtechnika tanárral beszélgettünk a magyar nyelv napja kapcsán: a magyar nyelv fontosságáról, életünkre gyakorolt hatásáról, a szép és helyes beszédről, a nyelv és a nyelvművelők társadalmi felelősségéről, valamint a nyelvjárásainkról és anyanyelvünk fejlődéséről, annak hatásairól.

A podcast adások elérhetőek a Pesti Vigadó YouTube csatornáján.