Hírek

MEGHOSSZABBÍTVA!
2019. 01. 04.
MEGHOSSZABBÍTVA!
MEGHOSSZABBÍTVA!

2019. január 13-áig látogatható a Múlt-Idő című térítésmentesen megtekinthető kiállításunk!

"... hisz hogyan is feledhetné egy ifjú szív, hogy hol bálozhatott először, hogyan is feledhetné egy házaspár, hogy hol is találkozott először?!"

Megidézzük a Pesti Vigadó békebeli báljait és múltját - 2018 tavaszán felhívásunkban fotó és fénykép beküldésre bíztattuk látogatóinkat, hogy megtudjuk, milyen emlékeket őriznek az épület kapcsán. A fényképek mellett kiállításunkra tárgyi emlékek is felajánlásra kerültek, jelentős többségük az épületben megvalósuló bálokhoz kapcsolódik, így került jelen tárlatunk középpontjába a Pesti Vigadó, mint báli helyszín.

A még teljesebb kép bemutatása érdekében a beérkezett dokumentumok mellett bemutatásra kerülnek további emlékek is. Az érdeklődők a teremben megtekinthetik a XIX. század báljaiban használt eszközöket, megismerkedhetnek a XX. század első harmadának báli előkészületeivel, vagy éppen az 1935-ös Katolikus Bálon résztvevők öltözékével.

Múlt-Idő című időszakos kiállítás a Pesti Vigadó Idővonal című állandó épülettörténeti kiállításunkhoz kapcsolódva valósult meg.

Nyerjen bepillantást a múltba a téritésmentesen látogatható kiállítás által 2018. október 29. és 2019. január 13. között.