Hírek

Megnyílik a Pesti Vigadó!
2021. 05. 07.
Megnyílik a Pesti Vigadó!
Megnyílik a Pesti Vigadó!

Új kiállításaival várja látogatóit 2021. május 14-étől a Pesti Vigadó!

A Magyar Művészeti Akadémia székházában új, eddig még nem látható tárlatok várják az érdeklődőket. A 90 esztendős Hager Ritta textil-képzőművész Belső csend, a 80 esztendős Csíkszentmihályi Róbert szobrászművész LXXX, a 75 éves Baráth Ferenc grafikusművész Képrelációk, valamint a 80 éves Bakos István tervezőgrafikus és a 75 éves Árendás József grafikusművész közös, A+B címet viselő tárlata is 2021. május 14-én lesz először megtekinthető. Júniusig meghosszabbításra került a Harag György életműkiállítás is, amely az MMA által szervezett Harag György Emlékév részeként már az elmúlt év vége óta várta látogatóit.

"Kvíz játék és kedvezményes jegyárak az épülettörténeti sétákon!"

- A nyitás alkalmából megújultak a jegyárak, valamint különleges, exkluzív lehetőségekkel is várjuk Önöket. A kényszerű zárva tartás alatt útjára indított „Történetek a Pesti Vigadóból" szerzői csapata tart épülettörténeti sétákat, amelyre kedvezményes, 800 Ft-os áron válthatóak a jegyek!"

Ismerje meg egy játékos kvíz segítségével a Pesti Vigadót! Érdemes egyénileg is barangolni a kiállításokon és terekben, ugyanis a hétvégén nyereményjátékkal készülünk. A helyesen válaszoló játékosaink között Éves kiállításbérleteket sorsolunk ki, amelyek korlátlan számú belépést biztosítanak valamennyi aktuális kiállításra és a teljes műemléki épület látogatható tereibe egy teljes éves át!

A 2020 tavasza előtt megvásárolt és használt bérletek érvényességi idejét pedig meghosszabbítottuk 2021. december 31-éig.

Legyen újra központban a művészet!

***

Az egészsügyi helyzetre való tekintettel az épülettörténeti sétákon max.10 főt tudunk fogadni. A nyitási kedvezmény a jegyvásárlás során a kosárba tétel után automatikusan érvényesül.

***

Az egészségügyi biztonság érdekében kérjük szíveskedjenek betartani az alábbi szabályokat:

  • Az épületbe történő belépés védettségi igazolvány és a hozzá tartozó személyazonosító igazolvány vagy útlevél együttes bemutatásával lehetséges. Kérjük, hogy a gyorsabb bejutás érdekében ezeket a belépés előtt készítsék elő, majd az ezt ellenőrző munkatársunknak mutassák fel.
  • Az épületbe történő belépést követően a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező!
  • Az épület látogatásakor lehetőség szerint használjanak szájat és orrot eltakaró maszkot vagy sálat!
  • Kérjük, az épületen belül tartsanak 1,5 méteres távolságot, a liftekben egyidejűleg maximum 4 – nem egy háztartásban élő – látogató tartózkodjon!
  • Kérjük, hogy a Jegypénztárnál történő vásárláskor családonként, csoportonként 1 fő álljon, valamint lehetőség szerint válasszák az érintésmentes fizetési módot!

Az Önök biztonsága érdekében az alábbi intézkedéseket hoztuk:

  • A közönségforgalmi terekben dolgozó munkatársaink számára a maszk használata továbbra is kötelező.
  • Jegypénztárunknál plexifallal nyújtunk védelmet vásárlóink, munkatársaink számára.
  • Meghatároztuk az egyes kiállítóhelységekben egyidejűleg tartózkodók maximális létszámát, amelyre minden esetben a kiállítótér bejáratnál tábla hívja fel a figyelmüket, kérjük ennek betartását.
  • A látogatható terek, mosdók, liftek, lépcsőházak fertőtlenítésére továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk.

Kérjük, amennyiben csoportos látogatást terveznek, szíveskedjenek előre jelezni érkezési szándékukat: épülettörténeti séta esetén a turizmus@vigado.hu, kiállítások alkalmával a galeria@vigado.hu e-mail címre küldött üzenetben.

A Pesti Vigadó nyitvatartásáról, és a speciális szint-és házzárakról a Látogatói információk / Nyitvatartás menüben tájékozódhat.