Hírek

Nyit a Pesti Vigadó!
2023. 02. 08.
Nyit a Pesti Vigadó!
Nyit a Pesti Vigadó!

Február 11-től szerdától vasárnapig 10 és 17 óra között várjuk látogatóinkat.

2023. február 11-től változatos programkínálattal újra látogatható a Magyar Művészeti Akadémia székháza, a Pesti Vigadó. Február 19-ig megtekinthető még a Fiber Art & Fine Art – Elemi szál a képzőművészetben tárlat, amely a Łódź-i Strzemiński Képzőművészeti Akadémia Design Intézetének Textil és Print Kara oktatóinak és növendékeinek kínál bemutatkozási lehetőséget. Rövid időn belül három tárlat is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Az őrségi fazekasságot a Tiszta forrás, az MMA művészeti ösztöndíjasainak alkotásait, kutatásait a gazdag kísérőprogramokkal ellátott Essentia Artis, míg a 75 éves Szemadám György elmúlt öt évben alkotott műveit a Szemadám című tárlaton ismerheti meg a közönség.

A Mozi a Vigadóban – Akadémikusportrék részeként Olasz Ferenc, majd Benkő Imre alkotásai kerülnek vetítésre, amelyet pódiumbeszélgetések követnek. Folytatódik a SZÓ • SZÍN • JÁTÉK sorozat, melynek célja, hogy a fővároson és határainkon túl működő színházak és színtársulatok sikeres, népszerű előadásai, valamint kísérleti, és ritkán látható darabok bemutatkozhassanak a fővárosi közönségnek. Tavasszal a Gyulai Várszínház két produkciója kap teret a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon. Márciusan A.P. Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nővel? című férfimesét, áprilisban pedig Bartha Boróka főszereplésével a Darvasi László: Karády zárkája darabot láthatják nézőink. Emellett sorra lépnek fel a legnépszerűbb együttesek (Honvéd Férfikar, Nemzeti Filharmonikusok, Magyar Rádió Énekkara és Szimfonikus Zenekara, Concerto Budapest, Szent István Filharmonikusok, Orfeo Zenekar és Purcell Kórus) valamint felkészített szakembereink kalauzolják el Épülettörténeti sétáink keretében a Pesti Vigadó  műemlék épülete iránt érdeklődőket.

Érdemes feliratkozni a szerdától vasárnapig 10 és 17 óra között nyitva tartó Pesti Vigadó hírlevelére is, hiszen hamarosan újabb nyereményjátékok indulnak a feliratkozók számára.