Hírek

Online árverés az Életgazdagság kiállítás alkotásaiból
2023. 05. 17.
Online árverés az Életgazdagság kiállítás alkotásaiból
Online árverés az Életgazdagság kiállítás alkotásaiból

A jótékonysági árverés a kárpátaljai magyar fiatalok kézművesoktatását támogatja.

Az MMA Népművészeti Tagozatának szervezésében az érdeklődők 2022. november 24-től 2022. december 18-ig tekinthették meg az Életgazdagság című kiállítást a Pesti Vigadóban. A Hagyományos Mesterségek Oktatásáért Alapítvány által rendezett tárlathoz kapcsolódóan jótékonysági árverés indult, melyre a népművészeti kiállítás alkotói, a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusai, köztestületi tagjai, a Népművészet Mesterei, valamint a Népi Iparművészek ajánlották fel alkotásaikat. Az alapítvány az árverés bevételét 100 százalékban a kárpátaljai magyar fiatalok kézművesoktatására fordítja, ebből biztosítja számukra a részvételt népi kézműves szakmai oktatásban és szakmai táborokban.

Az egészen 2023. május 31-én 17:00 óráig tartó online árverésre a www.axioart.com oldalon lehet licitálni, az oldalon történő regisztrációt követően. A Hagyományos Mesterségek Oktatásáért Alapítvány árverési oldalán keresztül közvetlenül is megismerhetőek a tételek.

Az árverést szervező Hagyományos Mesterségek Oktatásáért Alapítvány célja a hagyományos népi kultúra és népi mesterségek átörökítése, továbbélésének elősegítése a teljes Kárpát-medencében, illetve a népi kézműves oktatást felvállaló Nádudvari Népi Kézműves Iskola tevékenységének támogatása.