Hírek

Pesti Vigadó látogatást nyertek a különdíjas iskolák csapatai
2023. 06. 14.
Pesti Vigadó látogatást nyertek a különdíjas iskolák csapatai
Pesti Vigadó látogatást nyertek a különdíjas iskolák csapatai

Újra Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Versenyt tartottak Budapesten.

A megmérettetést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata nyerte, míg második helyen a Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma csapata végzett. A dobogó harmadik helyén holtverseny alakult ki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csapatai között.

Az eseményt 2011 óta rendezik meg, melynek kiemelt eleme, hogy a hazai és határon túli magyar intézmények diákjai számára lehetőséget adjon a szakmai megmérettetésre. Az idei évben a rendezvény mottója: „Értéket képviselünk", fókuszban pedig a „Budapest 150" emlékév és a világörökségek.

A Pesti Vigadó, mint a nemzet fővárosának, Budapest egyesítésének a helyszíne, igen népszerű volt a csapatok között, hiszen többen is felkeresték előzetesen az MMA székházát.

Külön öröm, hogy a különdíjak között szerepet kaphatott a Pesti Vigadó is, amelyet a Testnevelési Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma, valamint a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola csapatai látogathattak meg.

A verseny különdíjasai:

A Testnevelési Egyetem csapata

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiumának csapata

 

A Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Technikum és Szakképző Iskola csapata

 

A versenyről bővebben a honvedelem.hu oldalán olvashatnak.